Antena Meniu Search
x

Selfie-urile, boală narcisiştilor

Cercetătorii americani au decis să încadreze realizarea de selfie-uri pe bandă rulantă în categoria "boli psihice".

Vezi și

 Dacă ar fi să căutăm definiţia selfiţiei, ea ar suna cam aşa: dorinţa obsesiv-compulsivă de a te fotografia de nenumărate ori pe zi şi de a posta imaginile pe site-urile se socializare.

Sună cunoscut, nu? Din fericire, totul nu este decât o glumă a binecunoscuţilor cercetători americani. Însă nu toţi românii ştiu că este vorba despre o farsă.

Dar ca orice boală, are şi ea fazele ei. Dacă îţi faci trei poze pe zi, dar nu le postezi pe internet înseamnă că suferi de selfiţie în stadiu incipent. Trei poze pe zi, dar postate pe site-urile de socializare indică faptul că suferi de selfiţia acută. Cel mai greu încercaţi de această boală sunt cei ce se fotografiază de mai mult de şase ori pe zi. Aceştia au deja selfiţie cronică.

Şi cum boala selfiţiei s-a răspândit fulgerător pe siteurile de socializare, au fost afectaţi şi pe cei mai în vârstă.

Iar dacă nu ne credeţi, vi-o prezentăm pe doamna Tanţa. De douăzeci de ani e nelipsită din spatele standului de unde vinde haine. A văzut şi a auzit multe de-a lungul anilor însă niciodată nu a auzit de selfie.

Imediat ce i-am explicat că selfiţia este doar o invenţie a unor oameni de ştiinţă cu mult umor, doamna Tanţa a şi trecut în rândul iubitorilor de autoportrete. Lăsând gluma la o parte, toată această vâlvă creată de fenomenul selfie are şi o explicaţie psihologică.

Şi acum nu ştiu dacă trebuie să ne îngrijorăm, dar - după ce am tratat subiectul pe toate feţele - ne-am constat atinşi de selfiţie. Momentan, în stadiu incipient.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Selfie-urile, boală narcisiştilor