Antena Meniu Search
x

Semnal de alarmă tras de CDC: Covid 19 ar putea fi "la doar câteva mutaţii distanţă" de a păcăli vaccinurile

Covid 19 ar putea suferi mutaţii atât de puternice încât vaccinurile existente să nu mai aibă nicio eficienţă. Anunţul a fost făcut de Rochelle Walensky, directorul CDC, care a precizat că virusul ar putea fi "la doar câteva mutaţii distanţă" de a păcăli vaccinurile.

de Redactia Observator

la 30.07.2021, 10:17

Semnal de alarmă tras de CDC: Covid 19 ar putea fi "la doar câteva mutaţii distanţă" de a păcăli vaccinurile
- Profimedia

Medicul Rochelle Walensky a mai spus că vaccinurile actuale sunt eficiente împotriva cazurilor severe şi aici sunt incluse şi cele provocate de noile tulpine, dar răspândirea continuă a mutaţiilor ar putea crea o mutaţie atât de puternică încăt să anuleze protecţia oferită de imunizare.

"Cea mai mare îngrijorare din sănătatea publică și în științe este că mutatiile virusului au potențialul de a se sustrage vaccinului în ceea ce privește modul în care ne protejează de boli severe și deces. În acest moment, din fericire, nu suntem acolo. Vaccinurile funcționează foarte bine. Marea preocupare este următoarea zonă care ar putea apărea – la o distanta de doar câteva mutații virusurile ar putea să se sustragă vaccinurilor", a declarat Rochelle Walensky, potrivit NewYorkPost.

Şefa CDC a atras din nou atenţia asupra nevoii de vaccinare completă, aceasta fiind singura soluţie pentru a împiedica răspândirea virusului. De altfel, oficialii din sistemul sănătăţii au tras un semnal de alarmă pentru că Statele Unite au început să înregistreze o creştere a numărului de cazuri, principala cauză fiind că un procent important al populaţiei nu s-a vaccinat.

"În zonele cu transmisie substanțială, CDC recomandă persoanelor complet vaccinate să poarte măști în medii publice, în interior, pentru a ajuta la prevenirea răspândirii variantei Delta și la protejarea celorlalți", a mai declarat medicul Rochelle Walensky.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Semnal de alarmă tras de CDC: Covid 19 ar putea fi "la doar câteva mutaţii distanţă" de a păcăli vaccinurile