Antena Meniu Search
x

Serghei Lavrov, detalii despre negocierile pentru pace: "Conflictul din Ucraina va defini ordinea mondială"

Ministrul rus de Externe a declarat miercuri că negocierile de pace cu Ucraina nu sunt ușoare, dar că există o oarecare speranță de a ajunge la un compromis. Potrivit lui Serghei Lavrov, neutralitatea Ucrainei este analizată serios.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 16.03.2022, 11:50

Serghei Lavrov, detalii despre negocierile pentru pace: "Conflictul din Ucraina va defini ordinea mondială"
Serghei Lavrov, detalii despre negocierile pentru pace: "Conflictul din Ucraina va defini ordinea mondială" - Profimedia

"Negocierile nu sunt ușoare din motive evidente", a declarat ministrul de Externe Serghei Lavrov pentru RBC News. Cu toate acestea, există o oarecare speranță de a ajunge la un "compromis". "Statutul neutru este acum serios discutat, desigur, cu garanțiile de securitate", a spus Lavrov, potrivit Reuters.

Serghei Lavrov a spus că problemele cheie includ securitatea oamenilor din estul Ucrainei, demilitarizarea țării și drepturile oamenilor vorbitori de limbă rusă din Ucraina.

Și partea ucraineană a făcut declarații pozitive, dar prudente, cu privire la discuțiile de pace. Sunt dispuși să negocieze până la capăt, dar nu se vor preda și nu vor accepta ultimatumurile rusești.

Președintele Ucrainei a anunțat, noaptea trecută, că poziționările în cadrul negocierilor "par să fie mai realiste". Volodimir Zelenski a sugerat că acceptă ca Ucraina să nu adere la NATO în contextul în care negocierile cu Rusia decurg "destul de bine".

Pe acelaşi subiect

Sergei Lavrov: Conflictul din Ucraina va stabili ordinea mondială

Ministrul rus a mai spus că prezentul conflict reprezintă un moment important deoarece va „defini ordinea mondială”, potrivit Sky News.

Rusia încearcă să se apropie de China, o superputere mondială din Est.

Serghei Lavrov adăugat că Rusia nu vede niciun semn că Statele Unite sunt interesate de rezolvarea conflictului în curs.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Serghei Lavrov, detalii despre negocierile pentru pace: "Conflictul din Ucraina va defini ordinea mondială"