Antena Meniu Search
x

Soldaţii lui Putin ucid civili cu sânge rece. Momentul în care un bărbat cu mâinile ridicate este împuşcat mortal de trupele ruseşti

Războiul din Ucraina a intrat în a treia săptămână şi, cu fiecare zi care trece apar tot mai multe dovezi ale ororilor de pe front. Canalul de televiziune german ZDF publicat marți seară un reportaj care ar arăta cum soldații ruși împușcă un civil care și-a ridicat mâinile pentru a le arăta că nu reprezintă o ameninţare.

de Redactia Observator

la 16.03.2022, 15:25

Vezi și

ATENŢIE, IMAGINI ŞOCANTE, CU PUTERNIC IMPACT EMOŢIONAL!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Putin vorbește despre o "acțiune specială" în Ucraina care nu vizează civilii. Cu toate acestea, o dronă a filmat la câțiva kilometri vest de Kiev momentul în care un civil a fost împușcat de soldați aparent ruși", scriu jurnaliştii germani. Incidentul şocant poate fi urmărit la 00:23.

Potrivit sursei citate, bărbatul părăsea Kievul cu maşina când a fost somat de soldaţii ruşi să tragă pe dreapta. Imediat după ce a oprit din vehicul a ridicat mâinile în aer, pentru a arăta că nu reprezintă un pericol, însă nu a contat, a fost împuşcat cu sânge rece.

Pe acelaşi subiect

Mii de morţi şi oraşe distruse. Strigătul disperat al unei mame care şi-a pierdut copilul în bombardamente: "Cine ne va da înapoi copiii pierduţi, cine?!"

Ofensiva rusă se înteţeşte în Ucraina. Un bloc de locuinţe a fost bombardat în urmă cu două zile în Kiev, iar oraşul port Mariupol devine încet o ruină. Peste 2.500 de civili au murit până acum numai în această localitate.

Civilii care nu au părăsit oraşul se numără zilnic printre victimele atacurilor ruseşti. Rusia susţine că o maternitate bombardată pe 9 martie era folosită ca "poziţie de luptă" de forţele ucrainene şi de aceea a devenit ţintă pentru artilerie.

Proiectilele cad asupra oraşului zi şi noapte. Cel puţin 100 de rachete ar fi fost trase până acum estimează unii experţi. Localnicii spun că nu mai există stradă care să nu fi fost atinsă de proiectile. Fără mâncare, apă, căldură sau curent electric, cei 300.000 de locuitori sunt victime sigure în oraşul încercuit de trupe ruse.

Cu unicul fiu rămas în viaţă strâns la piept, o femeie îşi plânge celălalt copil pierdut. Erau într-un adăpost din subsolul unui bloc atunci când o explozie puternică a distrus clădirea şi i-a prins înăuntru. "Nu ştiu unde să fug. Cine ne va da înapoi copiii pierduţi, cine?!", e strigătul de durere al unei mame care şi-a pierdut copilul.

Război Rusia - Ucraina, ziua 21

Este a 21-a zi de război în Ucraina, iar sirenele au sunat toată în mai multe orașe din ţară. În Mariupol, trupele ruse țin ostatici aproximativ 400 de medici și pacienți, spune primarul localității.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a cerut din nou aliaților occidentali să nu-i abandoneze pe ucraineni și i-a mulțumit lui Joe Biden pentru ajutorul de 13 miliarde de dolari oferit de SUA.

 În capitala asediată Kiev premierii Poloniei, Cehiei și Sloveniei au ajuns cu trenul pentru o întâlnire istorică alaturi de președintele Volodimir Zelenski, discuția celor patru prelungindu-se târziu în noapte.

Negocierile de pace nu au dat rezultate, dar vor continua şi astăzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Soldaţii lui Putin ucid civili cu sânge rece. Momentul în care un bărbat cu mâinile ridicate este împuşcat mortal de trupele ruseşti