Antena Meniu Search
x

Serghei Șoigu anunță că Rusia a recrutat peste 200.000 de soldați de la decretarea mobilizării

Serghei Șoigu, ministrul Apărării din Federația Rusă a anunțat că peste 200.000 de soldați au fost recrutați de la anunțarea mobilizării parțiale anunțate de către Vladimir Putin în urmă cu două săptămâni. Ministrul a anunțat și planurile Moscovei de a readuce în serviciul activ 300.000 de cadre militare pentru a susține operațiunile din Ucraina, notează Reuters.

de Redactia Observator

la 04.10.2022, 15:50

Serghei Șoigu anunță că Rusia a recrutat peste 200.000 de soldați de la decretarea mobilizării - Profimedia

Informațiile legate de numărul de militari pe care Moscova vrea să îi mobilizeze vin după mai multe speculații pe această temă. La baza lor se află faptul că decretul lui Putin nu include o țintă de recrutare.

Tensiunile din societatea rusă sunt exacerbate de poveștile legate de faptul că au fost chemați în armată bărbați fără experiență militară. Zeci de mii de oameni care încearcă să evite mobilizarea au fugit deja în străinătate, iar publicul rămâne îngrijorat că mobilizarea ar putea fi extinsă.

Președintele Vladimir Putin a recunoscut greșelile din procesul de mobilizarea săptămâna trecută și a spus că acestea ar trebui corectate. Șoigu a mai declarat marți că cei care se oferă voluntar să lupte nu ar trebui să fie îndepărtați fără un "motiv serios".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Serghei Șoigu anunță că Rusia a recrutat peste 200.000 de soldați de la decretarea mobilizării