Antena Meniu Search
x

SPECIAL: Sexul de doua ori pe saptamana protejeaza inima si scade riscul aparitiei cancerului

Aspirina saracului ne tine departe de medic! E concluzia oamenilor de stiinta din Statele Unite, care au studiat intens influenta partidelor dese de amor asupra sanatatii organismului.

Vezi și
La asta se gandesc oamenii in fiecare zi. De fapt, de mai multe ori pe zi. Barbatii de 19 ori, femeile de 10. Pentru ca, vrem sau nu sa credem, rezolvarea multor probleme sta in asta. “Sexul tine de instinctul primar, asa ca in momentul in care nu satisfacem una dintre nevoile primare, avem un pret de plata. E ca si cum nu am bea apa sau nu am manca”, sustine psihologul Jeni Chiriac.

 “Beneficiile unei vieti sexuale duse pana la o varsta inaintata tin de imaginea de sine. Este un consum de energie psihica si de agresivitate, pentru ca un act sexual presupune existenta unui grad de agresivitate din partea ambilor parteneri si e o descarare a unor tensiuni psihologice”, este de parere si medicul psihiatru Florin Tudose.

Iar americanii au descoperit si alte avantaje. Doua partide de amor pe saptamana reduc la jumatate riscul unui atac de cord, spun specialistii. Activitatile in doi pun sangele in miscare, regleaza tensiunea arteriala si protejeaza inima, arata alt studiu, al britanicilor. Iar aspirina saracului pare sa-i tina departe de medic pe romani.

In cazul femeilor, sexul servit cu consecventa scade riscul de cancer la san, spun expertii straini. Iar, in cazul barbatilor, 20 de orgasme in fiecare luna sunt asociate cu un risc mult mai scazut de cancer prostatic. Unii medici cred, insa, ca aspirina saracului e ca o pastila placebo. “Nu are in niciun caz un echivalent medical, iata, de exemplu, ca persoanelor care au mai multe contacte sexuale le creste imunitatea sau ar depasi mai usor faza de boala”, a subliniat medicul psihiatru.

“E ca o activitate sportiva. Sexul cu o fata e ca sportul . Aspirina saracului e cea mai buna cand esti racit. Se zice. Altfel, degajeaza muschii, da un pic de endorfina, de energie”, spun oamenii.

Din nou, specialistii contrazic parerile generale. E drept, sexul pune sangele in miscare, dar studiile arata ca, in medie, la o partida de sex se pierd cateva zeci de calorii. “Multi cred ca actul sexual inseamna un consum foarte mare de energie. Din pacate sau din fericire nu e chiar asa. Nu poate inlocui sexul o cura de slabire sau sportul”, a explicat medicul psihiatru.

Sexul, in viata reala, nu se compara cu spectacolele acrobatice. Statistica arata ca 80 la suta dintre cupluri prefera doar doua pozitii. Iar indicele de sanatate, direct legat de activitatile sexuale, este in continua scadere. Castiga, insa, teren sexul virtual.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » SPECIAL: Sexul de doua ori pe saptamana protejeaza inima si scade riscul aparitiei cancerului