Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Şi Donald Trump a început să critice Israelul: Pierd războiul de PR. Îl pierd la greu. Trebuie să pună capăt rapid războiului

Război Israel - Hamas.  Donald Trump a declarat că Israelul trebuie să pună capăt rapid războiului din Fâşia Gaza. Fostul preşedinte american, un apropiat şi un mare susţinător al Israelului, a început să critice acţiunile armatei israeliene şi a evitat să dea un răspuns clar la întrebarea dacă mai este 100% de partea Israelului.

de Redactia Observator

la 05.04.2024 , 15:08

Şi Donald Trump a început să critice Israel: Pierd războiul de PR. Îl pierd la greu. Trebuie să pună capăt rapid războiului
Şi Donald Trump a început să critice Israel: Pierd războiul de PR. Îl pierd la greu. Trebuie să pună capăt rapid războiului - Profimedia

"Trebuie să termine cu asta. Trebuie să termine ceea ce au început. Trebuie să o facă", a declarat joi Trump în emisiunea prezentatorului de radio conservator Hugh Hevitt, potrivit dpa. "Terminaţi cu asta, şi terminaţi-o repede, pentru că trebuie să revenim la normalitate şi la pace", a insistat Trump, care a făcut declaraţii similare la sfârşitul lunii martie, într-un interviu acordat ziarului Israel Hayom.

Trump: Israelul trebuie să pună capăt rapid războiului în Gaza

Întrebat dacă mai este "100% de partea Israelului", Trump nu a dat un răspuns clar, remarcă dpa. În schimb, a vorbit despre efectul pe care îl au imaginile cu războiul din Gaza, difuzate de armata israeliană pe internet.

Articolul continuă după reclamă

"Publică cele mai odioase, cele mai oribile înregistrări cu clădiri care se prăbuşesc", a spus Trump. "Şi oamenii îşi imaginează că sunt o mulţime de persoane în acele clădiri, or oameni în acele clădiri, şi asta nu le place", afirmă el.

Pe acelaşi subiect

Trump a declarat că nu înţelege de ce Israelul publică astfel de imagini. "Cred că asta îi face să pară duri. Dar din punctul meu de vedere, nu-i face să pară duri. Ei pierd războiul de PR. Îl pierd la greu", a spus candidatul republican.

Trump: Biden e cel mai tâmp preşedinte pe care l-am avut vreodată

Trump nu a explicat cum va aborda situaţia extrem de complexă a conflictului din Orientul Mijlociu în cazul în care va câştiga un nou mandat prezidenţial. Cu toate acestea, el a criticat din nou politica lui Joe Biden în Orientul Mijlociu, numindu-l pe actualul preşedinte democrat drept un "idiot" şi "cel mai tâmp preşedinte pe care l-am avut vreodată".

Războiul din Gaza a fost declanşat de masacrul fără precedent, soldat cu peste 1.200 de morţi, pe care militanţi ai grupării palestiniene Hamas şi ai altor grupări islamiste l-au comis în Israel la 7 octombrie 2023.

Israelul a răspuns cu atacuri aeriene masive şi o ofensivă terestră în Gaza soldate până în prezent cu peste 33.000 de morţi. Având în vedere numărul mare de victime civile şi situaţia catastrofală din Fâşia Gaza, Israelul a fost din ce în ce mai criticat pe plan internaţional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Ce alegeţi: plata la proprietate sau online, prin site-urile de rezervări?
Observator » Stiri externe » Şi Donald Trump a început să critice Israelul: Pierd războiul de PR. Îl pierd la greu. Trebuie să pună capăt rapid războiului