Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Şi-a cumpărat trei case până la vârsta de 34 de ani. Ce sacrificii a făcut femeia din Japonia timp de 15 ani

La vârsta de 19 ani, Saki Tamogami şi-a propus să facă economii drastice pentru a reuşi să-şi cumpere propria locuinţă. 15 ani mai târziu a reuşit să-şi îndeplinească visul prin numeroase sacrificii, potrivit South China Morning Post.

de Redactia Observator

la 01.09.2024 , 10:33

Şi-a cumpărat trei case până la vârsta de 34 de ani. Ce sacrificii a făcut femeia din Japonia timp de 15 ani
Şi-a cumpărat trei case până la vârsta de 34 de ani. Ce sacrificii a făcut femeia din Japonia timp de 15 ani - Captură video

"Cea mai frugală" femeie din Japonia, Saki Tamogami, a reușit să cumpere trei case în mai puțin de 15 ani și să-și îndeplinească visul de a deschide o cafenea pentru pisici. Într-o emisiune de la televiziunea japoneză, femeia a dezvăluit că obişnuia să cheltuie doar 200 de yeni, adică puţin peste 6 lei, pe zi pentru mâncare.

La vârsta de 19 ani, Tamogami și-a stabilit obiectivul de a deține propria locuinţă până la 34 de ani. După absolvirea universității, a lucrat la o agenție imobiliară și a fost foarte atentă cu modul în care îşi cheltuia salariul. Pentru a cheltui cât mai puţin, și-a gătit toate mesele acasă, preferând preparate simple precum pâine prăjită, tăiței udon și ridichi la reducere, cheltuind nu mai mult de 50 de yeni (1,5 lei) pe masă.

Ocazional mai diversifica meniul şi mânca gem pe pâine sau o bucată de somon cu orez, dar rareori depășea 200 de yeni pe zi pentru mâncare. Remarcabil este faptul că nu a cumpărat farfurii sau boluri, ci mânca direct din oală pentru a economisi și mai mulți bani.

Articolul continuă după reclamă

Cheltuia 6 lei pe zi pentru mâncare

Pe acelaşi subiect

Ani de zile, s-a ținut de motto-ul său „nu cumpăra nimic fără reducere”. De la 19 ani, a încetat să mai cumpere haine noi, îmbrăcându-se doar cu haine primite de la rude, iar mobila a fost adunată din gunoaie. Părul ei, pe care nu l-a vopsit niciodată, era atât de sănătos încât îl putea vinde pentru 3.100 de yeni, când creștea suficient de lung, ceea ce îi acoperea cheltuielile de trai pentru jumătate de lună.

Prin economii drastice și-a cumpărat prima casă în Saitama, în regiunea Kanto, la nord de Tokyo, pentru 10 milioane de yeni (308.000 de lei) la vârsta de 27 de ani. A folosit venitul din chirii pentru a acoperi rata, ceea ce i-a permis să achiziționeze o a doua casă pentru 18 milioane de yeni, doi ani mai târziu.

În 2019, și-a atins obiectivul de a deține a treia casă, care a costat-o 37 de milioane de yeni. Tamogami a spus că motivația ei de a trăi atât de frugal a venit din dorința de a salva pisicile maidaneze, după ce a adoptat una când era copil, care i-a adus multă alinare în momentele dificile. În ciuda libertății sale financiare, Tamogami continuă să trăiască modest și plănuiește să folosească veniturile din chirii și salariul ei pentru a-și extinde portofoliul de proprietăți. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ce variantă aţi ales pentru încălzirea locuinţei?
Observator » Ştiri externe » Şi-a cumpărat trei case până la vârsta de 34 de ani. Ce sacrificii a făcut femeia din Japonia timp de 15 ani