Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ţara cu cea mai îmbătrânită populaţie din lume. Peste 40.000 de oameni au murit singuri în casă, în ultimele şase luni

Ţara cu cea mai îmbătrânită populaţie din lume găzduieşte peste 10 milioane de bătrâni care locuiesc singuri în casă. În prima jumătate a anului 2024, aproape 40.000 de oameni au murit singuri în locuinţele lor, mulţi dintre ei fiind găsiţi după un an, scrie Mediafax.

de Redactia Observator

la 30.08.2024 , 16:40

Ţara cu cea mai îmbătrânită populaţie din lume. Peste 40.000 de oameni au murit singuri în casă, în ultimele şase luni
Ţara cu cea mai îmbătrânită populaţie din lume. Peste 40.000 de oameni au murit singuri în casă, în ultimele şase luni - Shutterstock

Din acest număr, aproape 4.000 de persoane au fost descoperite la mai mult de o lună după ce au murit, iar 130 de cadavre au rămas neidentificate timp de un an înainte de a fi găsite, notează BBC.

Japonia are cea mai îmbătrânită populație din lume, potrivit ONU

În prima jumătate a anului 2024, datele Agenției Naționale de Poliție arată că un total de 37.227 de persoane care locuiau singure au fost găsite moarte acasă, peste 70% dintre acestea având vârsta de 65 de ani și peste.

Articolul continuă după reclamă

În timp ce 40% dintre persoanele care au murit singure acasă au fost găsite în decurs de o zi, raportul poliției a constatat că 3.939 de cadavre au fost descoperite la mai mult de o lună după deces, iar 130 au zăcut neobservate timp de cel puțin un an înainte de descoperire.

Pe acelaşi subiect

La începutul acestui an, Institutul Național Japonez de Cercetare a Populației și Securității Sociale a declarat că se așteaptă ca numărul cetățenilor în vârstă (peste 65 de ani) care trăiesc singuri să ajungă la 10,8 milioane până în anul 2050.

Se estimează că numărul total de gospodării formate dintr-o singură persoană va ajunge la 23,3 milioane în același an.

În aprilie, guvernul japonez a introdus un proiect de lege care abordează problema singurătății și a izolării de zeci de ani, cauzată parțial de îmbătrânirea populației. Japonia a încercat mult timp să contracareze îmbătrânirea și declinul populației, însă schimbarea devine greu de gestionat.

Anul trecut, prim-ministrul Fumio Kishida a declarat că țara sa este pe punctul de a nu mai putea funcționa ca societate din cauza scăderii ratei natalității.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ce variantă aţi ales pentru încălzirea locuinţei?
Observator » Ştiri externe » Ţara cu cea mai îmbătrânită populaţie din lume. Peste 40.000 de oameni au murit singuri în casă, în ultimele şase luni