Antena Meniu Search
x

Şi-a ucis soţia, după ce în prealabil i-a trimis mesaje ca să-i demonstreze că îl înşală. Bărbatul din Turcia spera la o pedeapsă mai uşoară

Un bărbat şi-a înjunghiat mortal soţia, după ce i-a trimis mesaje ca venind din partea altuia, ca să-i demonstreze că îl înşală.

de Monica Palade

la 16.04.2021, 19:54

Şi-a ucis soţia, după ce în prealabil i-a trimis mesaje ca să-i demonstreze că îl înşală. Bărbatul din Turcia spera la o pedeapsă mai uşoară - Shutterstock

Tanju Acar, din Turcia, este acuzat că a pretins că este altcineva ca mai apoi să poată să îşi omoare soţia pentru infidelitate. Potrivit legislației locale, acesta ar putea avea pedeapsa redusă pentru circumstanţă atenuantă.

Se pare că bărbatul căutase pe net „cum să îţi ucizi soţia şi să scapi”, inspirându-se de la alţi bărbaţi. Potrivit poliției, odată ce a aflat că infidelitatea este o circumstanță atenuantă, el a creat un cont fals de unde îi trimitea mesaje femeii. Totodată, și-a rugat şi prietenii să îi scrie mesaje incriminatoare.

Apoi, Acar şi-ar fi atacat soţia, Selvan Acar - 25 de ani, și a înjunghiat-o în spate - străpungându-i inima cu lama, când ea a insistat să meargă mai departe cu divorțul programat pe 8 decembrie.

Femeia, mamă a doi copii, a murit în urma atacului care a avut loc în Fethiye, în sud-vestul Turciei, provincia Mugla.

Pe acelaşi subiect

Un adevărat plan diabolic

Procuratura Fethiye a declarat că dovezile presupusului complot, prin care soţia sa trebuia să pară ca fiind infidelă, au fost descoperite după ce bărbatul a vorbit despre ceea ce făcuse cu colegul său de celulă, după arestarea sa pentru ucidere.

Colegul deținut a susținut că presupusul ucigaș a inventat chiar că-şi vede soția cu altcineva ca parte a fanteziei pentru a-i demonstra infidelitatea.

Procurorii au spus că, urmare a informațiilor suplimentare, au cerut acum pedeapsa maximă pentru Tanju Acar, condamnarea pe viaţă agravată pentru „uciderea deliberată a soției”.

O condamnare pe viață în Turcia este de 24 de ani de închisoare, în timp ce o condamnare pe viață agravată a fost introdusă pentru a înlocui ceea ce a fost pedeapsa cu moartea. Deținuții condamnați la închisoare pe viață agravată pot fi eliberați condiționat, după ce au executat cel puțin 36 sau 40 de ani, dacă li se aplică mai mult de o pedeapsă.

Se cere pedeapa maximă agravantă

Mama lui Selvan, Cemile Kaya, a cărei mărturie este inclusă în rechizitoriu, a susținut că Tanju a urmărit-o, a tulburat-o, a amenințat-o și a bătut-o pe fiica ei.

Potrivit unui raport al postului local NTV, Tanju ar fi amenințat-o pe Selvan cu moartea spunând: „S-ar putea să nu fie astăzi, dar într-o zi te voi ucide cu siguranță”.

Fatih Tahanci, avocatul lui Cemile Kaya, a declarat: "Faptul că inculpatul i-a povestit unui alt condamnat întregul caz a dezvăluit că și-a ucis soția planificând crima într-un mod rece și calculat drept pentru care merită pedeapsa maximă".

Data următoarei audieri nu a fost încă anunțată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Şi-a ucis soţia, după ce în prealabil i-a trimis mesaje ca să-i demonstreze că îl înşală. Bărbatul din Turcia spera la o pedeapsă mai uşoară