Antena Meniu Search
x

Un fost diplomat al României în Singapore, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare

Fostul diplomat al României în Singapore, Silviu Ionescu, a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare cu executare!

Vezi și

A fost găsit vinovat pentru faptul că în 2009, a omorât un bărbat şi a rănit grav alţi doi oameni, după ce a provocat două accidente rutiere în ţara asiatică.

Silviu Ionescu a abandonat, apoi, maşina Ambasadei, la volanul căreia se afla, şi a fugit de la locul accidentului.

Condamnat iniţial la trei ani de închisoare, judecătorii au admis dublarea pedepsei, astfel că în cursul serii, fostul diplomat a ajuns în faţa procurorilor.

"Nu mă aşteptam, dar nu am comentarii, asta e decizia justiţiei", spune Silviu Ionescu.

Şase ani pe care Silviu Ionescu urmează să şi-i petreacă în spatele gratiilor. A fost găsit vinovat pentru acuzaţiile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii.

În data de 15 decembrie 2009, pe când era ambasadorul României în Singapore, a provocat două accidente rutiere grave.

După o seară petrecută la karaoke, fostul diplomat s-a urcat băut la volanul unui autoturism al Ambasadei României şi, fără să respecte culoarea verde pentru pietoni, a accidentat două persoane în vârstă de 30 şi, respectiv, 24 de ani, care traversau regulamentar. Apoi a fugit.

"Nu am fugit de al locul accidentului. Presa are acces la dosar. Dacă vă uitaţi acolo, vedeţi tot", susţine Silviu Ionescu.

Martorii l-au contrazis, însă. Silviu Ionescu a condus mai departe, până la următoarea intersecţie unde a produs un accident tras la indigo. A lovit un tânăr în vârstă de 18 ani, după care a dispărut. Poliţiştii au găsit maşina ambasadei abandonată într-o zonă industrială a oraşului Singapore.

Mai bine de patru ani, Silviu Ionescu a declarat că este nevinovat. A spus că autoturismul fusese furat şi că nu el a provocat cele două accidente. A fost recunoscut, însă, de un martor, motiv pentru care poliţiştii din Singapore au început urmărirea penală. Postura de diplomat i-a oferit, însă, imunitate în ţara străină şi a fost trimis spre judecată în România, pe 1 iulie 2010.

Parchetul instanţei supreme a cerut, ieri, Curţii de Apel Bucureşti condamnarea lui Silviu Ionescu la o pedeapsă mai mare de trei ani de închisoare, aşa cum fusese propus iniţial. Fostul diplomat a mers singur la sediul Direcţiei de Cercetări Penale.

Silviu Ionescu ar urma să fie încarcerat după ce va fi emis mandatul de punere în executare a pedepsei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Un fost diplomat al României în Singapore, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare