Antena Meniu Search
x

Siria: O înregistrare video difuzată de Al Qaida arată "capturarea" unor rebeli antrenați de americani

Filiala Al Qaida în Siria a difuzat o înregistrare video în care ea afirmă că este arătată capturarea, în această săptămână, a unor rebeli sirieni antrenați de Statele Unite și acuzați de "colaborare cu Occidentul"

Filiala Al Qaida în Siria a difuzat o înregistrare video în care ea afirmă că este arătată capturarea, în această săptămână, a unor rebeli sirieni antrenați de Statele Unite și acuzați de "colaborare cu Occidentul"

La mijlocul lunii iulie, cel puțin 54 de rebeli înarmați și echipați de Washington au intrat în Siria. Ei sunt primul grup de insurgenți numit Divizia 30 și care, instruiți de americani, ar trebui să lupte contra grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria.

Opt dintre ei au fost răpiți miercuri în nordul Siriei de Frontul Al-Nosra, un grup jihadist rival SI dar de asemenea vizat de loviturile aeriene ale coaliției conduse de Washington, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), amintește France Presse.

Această informație a fost dezmințită de ministerul american al apărării dar Al-Nosra a revendicat apoi răpirea, acuzându-i pe rebeli că sunt "agenți ai intereselor americane în regiune".

Înregistrarea video postată sâmbătă de Al-Nosra pe YouTube este intitulată "Soldații Frontului Al-Nosra lansează o operațiune militară vizând oprirea extinderii brațului american în nordul sirian".

Aceasta arată cel puțin cinci bărbați mergând pe jos într-o tabără unul în spatele celuilalt, cu mâinile în spatele capului, încadrați de un bărbat cu cagulă și altul înarmat.

Unul dintre presupușii deținuți declară în fața unei camere de filmat că a fost recrutat de americani prin intermediari pentru a fi antrenat timp de o lună și jumătate într-o tabără din Turcia.

El adaugă că o pușcă de asalt M-16 și o sumă de bani au primit cei care au fost instruiți pentru a merge "să lupte contra Al-Nosra" în Siria.

Un bărbat cu cagulă prezentându-se a fi un membru Al-Nosra asigură că grupul jihadist "a tăiat mâna Occidentului și americanilor în Siria" capturându-i pe acești bărbați.

"Colaborarea lor cu Occidentul este clară", a declarat el, asigurând că bărbații capturați au ajutat coaliția să lovească pozițiile Al-Nosra.

În urma acestei răpiri, combatanții Al Qaida au lansat un atac vineri contra sediului Diviziei 30 în provincia Alep.

Potrivit unui nou bilanț al OSDO, 25 de jihadiști au fost uciși în această luptă și în loviturile aeriene ale coaliției asupra zonei. Rebelii și aliații lor, care au pierdut șapte oameni, s-au retras în zonele controlate de combatanții kurzi în această provincie din nordul Siriei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Siria: O înregistrare video difuzată de Al Qaida arată "capturarea" unor rebeli antrenați de americani