Antena Meniu Search
x

Slujba de Florii la Vatican

Vaticanul a fost in sarbatoare astazi, cand catolicii din intreaga lume sarbatoresc Floriile. Cu ramuri de palmier sau maslin in maini, credinciosii au umplut pana la refuz piata San Pietro ca sa urmareasca slujba oficiata de papa Francisc. Sfantul Parinte a cucerit multimea atat prin simplitate, cat si cu citate din sfaturile bunicii sale.

Vezi și

Un soare prietenos i-a scaldat azi pe cei 250.000 de credinciosi veniti in Piata San Pietro sa participe la prima slujba de Florii oficiata de Papa Francisc. Suveranul Pontif a fost adus in piata de un jeep decapotabil si a traversat multimea purtand in maini o frunza de palmier in cadrul procesiunii ce aminteste de intrarea lui Iisus in Ierusalim.

Apoi a condus ceremonia de la altarul din piata bazilicii Sfantul Petru. Pastrandu-si stilul spontan, primul Papa din America Latina a deviat, si nu o data, de la textul Bibliei pentru a-i incuraja pe credinciosi sa duca o viata simpla. “Bunica mea obisnuia sa ne spuna noua, copiilor, cand eram mici, ca giulgiul nu are buzunare! Nimeni nu poate lua cu el. Trebuie sa ii lase pe lumea asta!”, a spus Suveranul Pontif.

In acelasi jeep fara geamuri de protectie care a starnit atatea dezbateri, la plecare, Papa a salutat calduros multimea, a sarutat copiii si bolnavii si a facut chiar scurte escale pentru a le multumi credinciosilor ca au participat la slujba.

Nici credinciosii catolici romani nu au uitat azi de traditie si au umplut Bisericile din toata tara. Au intonat imnuri religioase, s-au rugat pentru sanatate si au sfintit ramuri de salcie asa cum spune sfanta scriptura.

O slujba speciala a avut loc si la Ierusalim, unde a fost adus trupul lui Iisus dupa rastignire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Slujba de Florii la Vatican