Antena Meniu Search
x

Soarta Greciei se negociază în continuare la summitul Zonei Euro de la Bruxelle

Soarta Greciei se află pe masa de negocieri, la summitul Zonei Euro de la Bruxelles. Discuţiile între Alexis Tsipras, Angela Merkel, Francois Hollande şi Donald Tusk au fost reluate în urmă cu câteva zeci de minute, după ce premierul elen a avut întâlniri private cu fiecare dintre ei.

Vezi și

Soarta Greciei se află pe masa de negocieri, la summitul Zonei Euro de la Bruxelles. Discuţiile între Alexis Tsipras, Angela Merkel, Francois Hollande şi Donald Tusk au fost reluate în urmă cu câteva zeci de minute, după ce premierul elen a avut întâlniri private cu fiecare dintre ei. De altfel, a fost o noapte agitată în capitala Belgiei. Surse oficiale spun că Germania a prezentat Guvernului elen un set de condiţii, iar dacă acestea nu vor fi îndeplinite, Grecia va ieşi temporar din Uniunea Europeană. 

O fotografie făcută la summit arată cât de dure au fost negocierile. După câteva ore de discuţii, summitul s-a întrerupt aproape de miezul nopţii. Premierul grec, împreună cu preşedintele Franţei şi cancelarul Germaniei au negociat separat.

Printre ele se numără mărirea TVA-ului, restructurarea sectorului pensiilor, adoptarea unui cod de procedură civilă, mărirea bazei de impozitare şi privatizări masive. Condiţiile ar trebui adoptate de Parlamentul elen până miercuri, altfel Grecia va ieşi temporar din Zona Euro, spune documentul. Surprinzător, înaintea summitului, mulţi lideri erau optimişti.

Sunt aici pentru un compromis onest. Datorăm asta europenilor care vor o Europă unită, nu divizată. Putem ajunge la un acord în această noapte dacă toate părţile doresc asta!

Au fost şi multe momente tensionate la summit. Potrivit unor surse franceze, Preşedintele Francois Hollande ar fi avertizat-o pe Angela Merkel să-şi modereze poziţia, pentru a nu deveni cancelarul german care ar trage înapoi Europa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Soarta Greciei se negociază în continuare la summitul Zonei Euro de la Bruxelle