Antena Meniu Search
x

ŞOCANT! Corpul unui bărbat, plin de TENII, după ce a mâncat sushi

Un bărbat din China a mâncat sushi la un restaurant, însă la câteva zile el a ajuns la spital cu dureri puternice de stomac şi o alergie la nivelul pielii

Un bărbat din China a mâncat sushi la un restaurant, însă la câteva zile el a ajuns la spital cu dureri puternice de stomac şi o alergie la nivelul pielii

Din informaţiile oferită de medici, peştele din sushi era contaminat, iar trupul bărbatului era plin de paraziţi intestinali. Doctorul l-a anunţat pe pacient că are în organism parazitul tenia, scriu cei de la Daily Mail. Bărbatul a fost spitalizat şi a urmat un tratament pentru a împiedica tenia să ajungă la creier.

Specialiştii susţin ca mâncarea din peşte crud nu este tocmai indicată pentru organism, pentru că acesta poate să fie contaminat cu paraziţi, care odată ajunşi în organism pot pune viaţa în pericol.

Teniaza apare în urma consumului de carne infestată cu parazit, carne ce nu a fost suficient de bine preparată termic.

Carnea este infectată cu parazitul în stadiul de larvă (forma imatura a teniei este cisticercul). Cisticercii se localizează în special în ţesutul muscular striat, cord, dar şi în sistemul nervos central şi ochi, unde îşi pot definitiva maturarea. În cazul în care se consuma accidental carne infectată, cisticercii sunt capabili să dea naştere viitoarei tenii.

În general, în organismul gazdei supravieţuieşte o singură tenie. Aceasta poate rezista chiar şi 20 de ani şi poate ajunge la 3-5 metri în lungime.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » ŞOCANT! Corpul unui bărbat, plin de TENII, după ce a mâncat sushi