Antena Meniu Search
x

Șoferii care provoacă accidente mortale riscă închisoare pe viață, în Marea Britanie

Șoferii care provoacă accidente mortale ar putea primi condamnări pe viață ca parte a modificărilor legislative care vor intra în vigoare săptămâna viitoare, în Anglia, Scoția și Țara Galilor, dar nu și în Irlanda de Nord, scrie BBC. Sunt vizați mai ales șoferii care au provocat accidente, sub influența băuturilor alcoolice și drogurilor. 

de Redactia Observator

la 27.06.2022, 10:29

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Pedeapsa actuală pentru astfel de infracțiuni este de până la 14 ani de închisoarea. Modificarea propusă a fost anunțată, prima data, în 2017 și intră în vigoare de marți. Pedeapsa se va aplica în Anglia, Scoția și Țara Galilor, dar nu și Irlanda de Nord, care are legi separate privind siguranța rutieră. 

Cei responsabili se vor confrunta, de acum, cu posibilitatea vieţii în spatele gratiilor”, potrivit ministrului britanic de Justiţie Dominic Raab.

„Au fost pierdute prea multe vieți din cauza unui comportament nesăbuit la volan, care a distrus numeroase familii. Cei care se comportă fără a ține cont de riscuri merită cele mai aspre pedepse atunci când acțiunile lor afectează viețile altora”, potrivit politicienilor britanici.

Totodată, noua legislaţie prevede pedepse mai dure și pentru șoferii fac accident din cauza condusului neglijent sau agresiv, dar și pedepsele în cazul șoferilor care provoacă răni grave victimelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Șoferii care provoacă accidente mortale riscă închisoare pe viață, în Marea Britanie