Antena Meniu Search
x

Seghei Șoigu: Rusia nu are nevoie de arme nucleare în Ucraina

Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a afirmat marţi că Rusia nu are nevoie să utilizeze arme nucleare în Ucraina, scrie Agepres. Şoigu a făcut declaraţia într-o conferinţă pe teme de securitate organizată la Moscova.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:08

Seghei Șoigu: Rusia nu are nevoie de arme nucleare în Ucraina
Seghei Șoigu: Rusia nu are nevoie de arme nucleare în Ucraina - Profimedia Images

În intervenţia sa, oficialul rus a spus că SUA şi Regatul Unit planifică operaţiuni militare ucrainene, iar NATO şi-a sporit ''de câteva ori'' trupele desfăşurate în Europa Centrală şi de Est.

Referitor la noul tratat START, Serghei Şoigu a menţionat că discuţiile pentru prelungirea acestui pact sunt o ''stradă cu dublu sens'' şi că situaţia legată de controlul armelor nucleare în SUA şi Rusia ''nu este uşoară''.

În opinia sa, AUKUS, blocul format din Australia, Regatul Unit şi SUA, are potenţialul de a se transforma într-o ''alianţă politico-militară''.

La 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Pentru a se putea apăra, Ucraina se bazează în prezent mai ales pe livrările de armament greu dinspre Occident. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
În Polonia, Legea îi obligă pe dezvoltatori să planteze arbori pentru fiecare aviz de construcţie. România ar trebui să preia acest model?
Observator » Stiri externe » Seghei Șoigu: Rusia nu are nevoie de arme nucleare în Ucraina