Antena Meniu Search
x

Soldatul american eliberat de talibani, acuzat că şi-a părăsit unitatea fără autorizaţie

Armata americană redeschide ancheta asupra sergentului Bowe Bergdahl, eliberat de talibanii din Afganistan după cinci ani de captivitate

Vezi și

Armata americană redeschide ancheta asupra sergentului Bowe Bergdahl, eliberat de talibanii din Afganistan după cinci ani de captivitate

Aceasta se mândreşte că nu-şi uită niciodată soldaţii căzuţi prizonieri şi face totul ca să-i elibereze. Aşa că revenirea sergentului Bergdahl, dispărut în 2009 în Afganistan, ar trebui să bucure pe toată lumea. Numai că foştii camarazi îşi amintesc că el şi-a părăsit baza de bună voie, deci poate fi considerat dezertor.

Mai mult, unii foşti militari bănuiesc că Bergdahl a trecut de partea talibanilor şi le-a dat informaţii care au dus la moartea altor soldaţi americani. "Şi-a lăsat armele şi echipamentul, a luat o rezervă minimă de hrană şi a plecat să se alăture talibanilor sau să facă alte lucruri pe care doar el le poate spune", a declarat Matthw Vierkant.

În 2009, ancheta asupra dispariţiei lui Bergdahl nu a fost finalizată, în lipsa declaraţiei sale. Dosarul a fost, acum, redeschis dar psihologii avertizează că interogarea fostului ostatic poate avea urmări grave.

Opoziţia republicană mai are o obiecţie: cei cinci talibani eliberaţi în schimbul soldatului şi trimişi în Qatar ar putea reveni în Afganistan pentru a-şi relua atacurile. Preşedintele Obama spera, probabil, că eliberarea soldatului îi va spori popularitatea, dar efectul ar putea fi opus. Aşa că el încearcă să pună capăt, cât mai ferm, controverselor.

Deocamdată, Bowe Bergdahl se reface într-un spital militar american din Germania. Dar, când va reveni în patrie, ar putea fi primit cu braţele deschise numai de familie şi prieteni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Soldatul american eliberat de talibani, acuzat că şi-a părăsit unitatea fără autorizaţie