Antena Meniu Search
x

Soldatul Travis King recunoaşte că a intrat ilegal în Coreea de Nord, susţine Phenianul: "E dezamăgit de societatea americană"

Soldatul armatei americane care a intrat în Coreea de Nord în iulie "a recunoscut că a intrat ilegal" în această ţară, a anunţat miercuri agenţia de presă nord-coreeană ACTC, citând un raport al unei anchete, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 16.08.2023, 11:24

Soldatul Travis King recunoaşte că a intrat "ilegal" în Coreea de Nord, susţine Phenianul: "E dezamăgit de societatea americană, detestă rasismul din armată"
Soldatul Travis King recunoaşte că a intrat "ilegal" în Coreea de Nord, susţine Phenianul: "E dezamăgit de societatea americană, detestă rasismul din armată" - Profimedia Images

"Potrivit unei anchete a unui organism competent al RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană, n.red.), Travis King a recunoscut că a intrat ilegal pe teritoriul RPDC", a informat ACTC.

Aceasta este prima declaraţie publică a Phenianului în acest caz. Acest soldat american urma să revină în Statele Unite după ce a avut probleme cu justiţia sud-coreeană, dar a trecut de fapt graniţa cu Nordul pe 18 iulie amestecându-se într-un grup de turişti care vizitau zona demilitarizată care separă cele două Corei.

"În timpul anchetei, Travis King a spus că a decis să vină în RPDC deoarece detestă tratamentele inumane şi discriminarea rasială din armata americană", a indicat ACTC.

Travis King "a fost ţinut sub control de soldaţi ai Armatei Populare Coreene deoarece a intrat în mod deliberat" într-o zonă nord-coreeană, a adăugat agenţia de presă nord-coreeană, confirmând pentru prima dată detenţia militarului.

Pe acelaşi subiect

Phenian: Soldatul american reţinut în Coreea de Nord a recunoscut că a intrat în mod "ilegal"

King "şi-a exprimat dorinţa de a solicita refugiu în RPDC sau într-o terţă ţară, afirmând că este dezamăgit de societatea americană inegală", a menţionat ACTC, precizând că o anchetă este în desfăşurare.

Soldatul Travis King a fost eliberat din închisoare din Coreea de Sud după o ceartă într-un bar şi o altercaţie cu poliţia. El urma să revină în Statele Unite unde urma să fie supus unor sancţiuni disciplinare. Joi, 3 august, comandamentul american a indicat că Phenianul "răspunde" solicitărilor referitoare la soldat.

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, care confirmase de asemenea că a fost stabilit un contact cu Phenianul, a spus totuşi că nu deţine informaţii cu privire la locul în care se află soldatul Travis King sau starea de sănătate a acestuia.

Cele două Corei sunt din punct de vedere tehnic încă în război din 1953, conflict care s-a încheiat printr-un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Soldatul Travis King recunoaşte că a intrat ilegal în Coreea de Nord, susţine Phenianul: "E dezamăgit de societatea americană"