Antena Meniu Search
x

Şopârlele trimise de savanţii ruşi în spaţiu au murit

Şopârlele trimise de savanţii ruşi în spaţiu, pentru a le fi studiată viaţa sexuală, au murit în misiune. Reptilele au fost găsite îngheţate şi mumificate în capsula ce a revenit pe Pământ zilele trecute.

Vezi și

Şopârlele trimise de savanţii ruşi în spaţiu, pentru a le fi studiată viaţa sexuală, au murit în. misiune. *** Reptilele au fost găsite îngheţate şi mumificate în capsula ce a revenit pe Pământ zilele trecute.

Savanţii cred că erau moarte de cel puţin o săptămână, după ce sistemul de încălzire al satelitului a cedat. În schimb, musculiţele prezente la bord au supravieţuit şi chiar au putut să se reproducă în imponderabilitate.

Cinci şopârle implicate într-un experiment spaţial rusesc despre viaţa lor sexuală au murit

Cinci şopârle gecko, participante la o serie de experimente în spaţiu, organizate pentru a studia efectele gravitaţiei asupra vieţii lor sexuale, au fost descoperite moarte la revenirea lor pe Terra, a anunţat luni agenţia spaţială rusă, citată de AFP.

"Din păcate, toate şopârlele noastre au murit", a anunţat Roskosmos într-un comunicat. "Data şi cauza morţii lor sunt cercetate şi vor fi determinate de experţii noştri", a adăugat agenţia spaţială rusă.

Soarta celor cinci gecko, trimise în spaţiu pe 19 iulie, a fost îndelung comentată pe plan mondial, după ce oamenii de ştiinţă ruşi au anunţat că au pierdut controlul asupra satelitului Foton-M4, în care se aflau acele şopârle. Centrul de control a reuşit totuşi să restabilească destul de repede contactul cu satelitul, plasându-l apoi pe orbita corectă. Satelitul a revenit în cele din urmă luni pe Terra, aşa cum era stabilit.

În schimb, muştele prezente la bordul satelitului au supravieţuit şi chiar au putut să se reproducă în spaţiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Şopârlele trimise de savanţii ruşi în spaţiu au murit