Antena Meniu Search
x

Sora lui Kim Jong-un acuză SUA că "alimentează ostilităţiile şi furia" prin sancțiunile pe care le impune

Coreea de Nord a denunţat joi eforturile Seulului de a impune sancţiuni suplimentare Phenianului în urma lansărilor repetate de rachete, spunând că astfel de măsuri îi vor spori "ostilitatea şi furia", informează Reuters, citând agenţia de stat nord-coreeană KCNA. În ultimele luni regimul lui Kim Jong-un a făcut mai multe teste balistice, iar SUA și aliații din regiune iau în calcul posibilitatea ca acesta să reia testele nucleare.

De Redactia Observator la 24.11.2022, 10:16
Kim Yo-jong, sora lui Kim Jong-un
Sora lui Kim Jong-un acuză SUA că "adăuga combustibil ostilităţii şi furiei" prin sancțiunile pe care le impune - Profimedia

Kim Yo Jong, influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, a făcut aceste afirmaţii într-o declaraţie în care i-a numit "câini fideli" ai Statelor Unite pe preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol şi pe "alţi idioţi".

Ministerul de Externe sud-coreean a declarat marţi că analizează impunerea de sancţiuni Phenianului, iar cele vizând sectorul cibernetic se numără printre cele luate în considerare dacă regimul de la Phenian va continua pe calea testelor nucleare.

Coreea de Nord a efectuat un număr fără precedent de lansări ale unor rachete balistice în acest an. Washingtonul avertizează de luni de zile că regimul de la Phenian ar putea efectua în orice moment un test cu bombă nucleară, primul după cel din 2017.

"Dacă ei cred că pot scăpa din situaţia actuală periculoasă prin sancţiuni, atunci trebuie că sunt cu adevărat idioţi deoarece nu ştiu să trăiască în pace şi linişte", a afirmat Kim Yo Jong.

Pe acelaşi subiect

SUA vrea ca ONU să sancționeze acțiunile Coreei de Nord

Statele Unite au cerut Consiliului de Securitate al ONU să tragă la răspundere la unison Coreea de Nord pentru testele sale cu rachete şi au acuzat China şi Rusia că încurajează Phenianul blocând orice astfel de demers în Consiliul de Securitate.

China şi Rusia au susţinut sancţiuni mai stricte după ultimul test nuclear al Coreei de Nord în 2017, dar ambele ţări au respins, în mai, o iniţiativă a SUA pentru adoptarea de noi sancţiuni ONU pentru lansările repetate de rachete.

"Îi avertizăm încă o dată pe neruşinaţi şi pe idioţi că sancţiunile disperate şi presiunea Statelor Unite şi a marionetelor lor sud-coreene împotriva RPDC vor adăuga combustibil ostilităţii şi furiei celei din urmă", a spus Kim Yo Jong, folosind iniţialele numelui oficial al Coreei de Nord. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Sora lui Kim Jong-un acuză SUA că "alimentează ostilităţiile şi furia" prin sancțiunile pe care le impune