Antena Meniu Search
x

SpaceX, pregătită de lansarea în spațiu

Moment istoric peste Ocean. Începe o nouă aventură în cucerirea spaţiului. După 9 ani de pauză, Statele Unite trimit, din nou, oameni în spaţiu cu o rachetă construită de compania excentricului miliardar Elon Musk, SpaceX. Lansarea va avea loc aproape de miezul nopţii, de la un poligon din Florida. Este o dublă premieră. Pe lângă revenirea Statelor Unite în transportul spaţial, este pentru prima dată când o companie privată trimite cosmonauţi în spaţiu. (UPDATE: Misiunea a fost amânată din cauza condițiilor meteo nefavorabile).

de Redactia Observator

la 28.05.2020, 01:20

Vezi și
  • Misiunea, așteptată de întreaga lume
  • Racheta a fost construită de SpaceX, compania lui Elon Musk

Aşa a arătat testul, care le-a permis americanilor să viseze din nou. Din iulie 2011, când au pus capăt programului Space Shuttle și au scos la pensie toate rachetele, americanii au depins de ruși pentru a-și trimite astronauții pe Stația Spațială Internațională, un serviciu pentru care au plătit zeci de miliane de dolari. Din această seară totul s-ar putea schimba. Racheta Falcon 9 şi capsula Crew Dragon sunt pregătite să scrie istorie. Au fost deja amplasate pe platforma de la Kennedy Center şi aşteaptă semnalul de lansare.

Atât capsula, cât și racheta Falcon 9 au fost dezvoltate de compania celebrului miliardar, Elon Musk, Space X. Este varianta adaptată pentru transportul oamenilor a capsulei cargou cu care SpaceX duce provizii pe Staţia Spaţială internaţională. Poate transporta 4 până la 7 astronauţi. Un element unic: racheta şi capsula SpaceX sunt reutilizabile. Dacă zborul se va desfășura fără probleme, Space X va deveni prima companie privată care trimite oameni în Spațiu.

Cei doi astronauţi sunt Doug Hurley şi Bob Behnken. Ei au fost recrutaţi de NASA în urmă cu 20 de ani şi au mai participat fiecare la alte două misiuni spaţiale. Sunt buni prieteni şi îşi cunosc foarte bine atu-urile şi slăbiciunile.

Bob Behnken, astronaut - Momentul pe care îl aştept cel mai mult este aterizarea pe apă în siguranţă la finalul misiunii şi să văd cum amândoi trecem prin acea experienţă, pe care o anticipez, vomitatul de la finalul. Poate părea un lucru ciudat, dar aştept acel vomitat festiv.

Doug Hurley, astronaut - Să fii suficient de norocos să zbori cu cel mai bun prieten al tău, cred că mulţi oameni îşi doresc asta.

Lansarea Misiunii Demo 2 spre avanpostul orbital va avea loc, în mod simbolic, de pe aceeași platformă folosită pentru misiunile Apollo. Astronauții Bob Behnken și Doug Hurley vor ajunge în aproximativ 24 de ore pe Stația Spațială Internațională, unde îi așteaptă un alt comonaut american și doi ruși.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » SpaceX, pregătită de lansarea în spațiu