Antena Meniu Search
x

Video Spania şi-a redeschis graniţele pentru turişti

Spania şi-a redeschis astăzi graniţele pentru turiştii vaccinaţi, testaţi sau care au trecut prin boală. La fel procedează acum şi Grecia. Totuşi statul elen vrea să imunizeze localnicii din 80 de insule până la finalul lunii. Între timp, pandemia bate în retragere în Malta. Pentru prima dată în aproape un an, maltezii nu au înregistrat niciun nou caz de COVID.

de Redactia Observator

la 07.06.2021, 18:35

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Sagrada Familia din Barcelona, Muzeul Prado din Madrid sau plajele din Ibiza sunt doar câteva dintre atracţiile turistice care pot fi vizitate de străini, începând de azi. Turiştii pot intra în Spania la 14 zile după ce au primit a doua doză de vaccin, la 72 de ore de la testare sau dacă au trecut prin boală în ultimele 90 de zile.

Doar astăzi, 20 de avioane din destinaţii europene vor ateriza pe aeroportul din Malaga. Înainte de pandemie, Spania era a doua cea mai vizitată ţară din lume. 

Şi Grecia încearcă să atragă tot mai mulţi turişti cu vacanţe sigure. Cu aproape un sfert din PIB-ul ţării bazat pe turism, elenii au lansat Operation Blue Freedom, un program prin care toţi locuitorii de pe 80 de insule vor fi imunizaţi până la finalul lunii. Prima care îşi atinge obiectivul este insula Milos. 

Când oamenii pleacă din Milos, de obicei cumpără câte un suvenir. Înainte, era mereu cineva care se oprea aici. Cu siguranţă, avem nevoie de turism. 

Certificatele digitale ale Uniunii Europene vor fi puse în aplicare în întregul bloc european începând cu 1 iulie. 

Până atunci, însă statele membre fac eforturi pentru a menţine  rata infectării scăzută. Malta de exemplu nu a înregistrat niciun caz de covid, in ultimele 24 de ore. O premieră în ultimele 11 luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Spania şi-a redeschis graniţele pentru turişti