Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Premierul Spaniei va apela la armată pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat că va mobiliza 2.000 de militari pentru a ajuta regiunile să lupte împotriva unei „explozii” a noilor cazuri de Covid-19.

de Cornel Preda

la 25.08.2020 , 16:53

Premierul Spaniei va apela la armată pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus Pedro Sanchez, liderul guvernului spaniol - Hepta
  • Spania a depăşit luni pragul de 400.000 de cazuri de coronavirus
  • Pandemia de COVID-19 s-a soldat cu peste 28.800 de morţi în Spania

Liderul guvernului spaniol a anunțat că va apela la armată pentru a ajuta regiunile să lupte împotriva exploziei de noi cazuri de coronavirus și a încurajat regiunile să ceară local introducerea stării de alertă, regim de excepție care permite în special limitarea circulației.

Guvernul spaniol va pune la dispoziţia regiunilor efective ale forţelor armate pentru trasarea cazurilor, respectiv anchetele epidemiologice”, a declarat Pedro Sanchez în cadrul unei alocuţiuni televizate, precizând că 2.000 de militari ar putea fi desfăşuraţi în acest scop.

Starea de alertă a permis Madridului să impună la jumătatea lui martie una dintre izolările cele mai stricte din lume, care nu a fost ridicată total decât la sfârşitul lui iunie.

Articolul continuă după reclamă

Sanchez a subliniat că Spania este încă departe de situația de atunci, însă evoluția pandemiei îl preocupă. 

Nu ne putem permite ca pandemia să reînceapă să preia controlul vieţii noastre (...), noi trebuie să preluăm controlul, să spargem această a doua curbă” a contagiunilor, a mai spus el, făcând apel la ţară să evite ca „să ne paralizeze frica şi să ne împiedice să acţionăm”.

Spania a depăşit luni pragul de 400.000 de cazuri de coronavirus. Regiunile cele mai afectate sunt în special cea a Madridului, unde autorităţile au făcut apel să se acţioneze „rapid”, Aragon sau Castilia. Pandemia de COVID-19 s-a soldat cu peste 28.800 de morţi în Spania. 

Cornel Preda Like

Cornel și-a descoperit pasiunea pentru jurnalism încă din anii gimnaziali, când se trezea la 5 dimineața și mergea la chioșcul de ziare pentru a face „revista presei”.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Premierul Spaniei va apela la armată pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus