Antena Meniu Search
x

Curs valutar

SPECIAL! Machiajul de zi cere mult talent

Machiajul de seară impune aplicarea mai multor straturi de produse cosmetice, folosirea fardurilor intens colorate sau - dacă nu - măcar un ruj vizibil de pe un zgârie-nori! Complicat de executat, nu?

de Redactia Observator

la 03.04.2015 , 20:59

Machiajul de seară impune aplicarea mai multor straturi de produse cosmetice, folosirea fardurilor intens colorate sau - dacă nu - măcar un ruj vizibil de pe un zgârie-nori! Complicat de executat, nu?

Sincer, machiajul de zi mi se pare mai greu de făcut. Acolo îţi arăţi talentul de a te aranja. Şi asta pentru că - odată ajunsă în lumina zilei - orice greşeală făcută va căpăta proporţii de dezastru. 

Începeţi prin a vă aplica pe faţă o cremă colorantă cu efect emolient. Nu un fond de ten. Acoperiţi orice imperfecţiune cu anticearcăn. Protejaţi-vă partea de sub ochi cu nişte "scuturi". Pentru că machiajul nu implică folosirea unor culori intense, acordaţi o grijă deosebită sprâncenelor. Începeţi prin a le peria. Acum luaţi un dermatograf maro şi desenaţi-le conturul. Faceţi linii continue şi nu unele care imită firele de păr. Veţi vedea mai încolo de ce. Difuzaţi liniile continue cu ajutorul unei pensule unghiulare. Coloraţi totul cu un fard special pentru sprâncene. Fixaţi totul cu ajutorul unui gel transparent, special pentru sprâncene.

Vezi și

Sub sprâncene, aplicaţi nişte anticearcăn, astfel încât arcul acestora să fie perfect. Aplicaţi un primer pentru ochi pe pleoapele superioare. Mai daţi cu un fard-cremă de fixare, în culoarea pielii. Acoperiţi-vă pleoapele superioare cu un fard alb mat. Alegeţi un fard mov-lavandă, cu ajutorul căruia veţi crea senzaţia de profunzime. Luminaţi zona de sub sprâncene cu un fard crem.

Reveniţi la fardul mov-lavandă pe care îl aplicaţi şi pe pleoapele inferioare. Luaţi un tuş-gel negru şi o pensulă foarte subţire. Conturaţi-vă pleoapele superioare şi faceţi şi o codiţă, dar lucraţi cu multă răbdare. Conturaţi interiorul pleoapelor cu un dermatograf negru. Întorceţi-vă genele cu ajutorul cleştişorului special. Folosiţi un rimel de volum atât pe genele superioare, cât şi pe cele inferioare.

Daţi-vă cu un ruj în aceeaşi nuanţă de roz. Sigilaţi machiajul feţei cu o pudră nude. Folosiţi apoi un fard bronzant, pentru a da feţei un aspect sănătos. Pe pomeţi, daţi cu o cantitate mică de blush roz-închis.

Acesta este machiajul de zi. Bineînţeles, aşa cum nu vă obligă nimeni să vă puneţi gene false, tot aşa nu trebuie neapărat să vă daţi cu un ruj intens. Şi nici nu e cazul să folosiţi mai mult de un fard bronzant, pentru a avea un machiaj senzaţional.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
V-aţi cumpăra vreodată o casă scoasă la licitaţie?
Observator » Ştiri externe » SPECIAL! Machiajul de zi cere mult talent