Antena Meniu Search
x

Curs valutar

SPECIAL! Sicilia, un paradis ascuns și la vedere

Sicilia este una dintre cele mai captivante destinaţii din Mediterană. Are ape turcoaz, nispi fin sau pietros, clădiri istorice, rezervaţii naturale şi mâncare bună

de Redactia Observator

la 07.05.2015 , 21:05

Sicilia este una dintre cele mai captivante destinaţii din Mediterană. Are ape turcoaz, nispi fin sau pietros, clădiri istorice, rezervaţii naturale şi mâncare bună

În plus, insula se laudă cu o galerie unică în lume, cel mai mare şi activ vulcan din Europa, dar şi cu unul dintre cele mai vechi oraşe din lume. 

Rezervaţi-vă vacanţa în Sicilia prin agenţiile din România şi nu pe siteurile italiene. Mulţi dintre sicilienii care oferă cazare încarcă pe net poze fictive ale pesiunii şi riscaţi să aveţi o surpriză neplăcută atunci când ajungeţi la destinaţie.

Vezi și

Una dintre atracţiile principale ale insulei este capitala Siciliei, Palermo. Oraşul se bucură de o arhitectură superbă, deşi lasă mult de dorit la capitolul curăţenie.

Un obiectiv turistic unic În Palermo sunt Catacombele Călugărilor Capucini. 

În Palermo până la 7 seara toate restaurantele sunt închise, aşa că dacă vreţi să mâncaţi ceva în timpul zilei trebuie să căutaţi supermarketurile din oraş sau fastfoodurile pe care le cunoaşteşi deja din România

Aveţi grijă în restaurante pentru că ospătarii din Palermo au obiceiul să vă pună să plătiţi produsele pe care vi le oferă la masă ca fiind din partea casei. Lângă Palermo se află staţiunea Mondello unde plaja deşi este destul de aglomerată. Compensează prin nisipul fin şi apa turcoaz.

Monreale este un orăşel de munte mic, dichisit, cu străzi înguste. Aici se află catedrala Monreale, una dintre cele mai mari si frumoase catedrale ale lumii, care îşi păstrează aproape în întregime mozaicurile. Tot în Monreale puteţi mânca una dintre cele mai bune îngheţate din Sicilia.

În Sudul Siciliei se află Taormina. Este un oraş mic, dar plin de monumente vechi şi frumoase. Dintre ele se remarcă Amfiteatrul Antic lăsat amintire de greci, Cabaretul şi Palatele.

Dacă vreţi să urcaţi pe Etna trebuie să vă echipaţi cu bocanci şi haine groase în rucsac. Asta pentru că - odată cu creşterea altitudinii - scade şi temperatura. Iar pentru a vă bucura de plajă, vulcan şi oraşe antice ideal este să vă cazaţi în staţiunea Giardini Naxos. Se află între Taormina şi Catagna, preţurile sunt decente şi puteţi alege între plaje cu pietre negre vulcanice şi plaje cu nisip.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Cheltuiţi mai mult din bugetul familiei pentru produsele pentru copii decât pentru alte articole esenţiale?
Observator » Ştiri externe » SPECIAL! Sicilia, un paradis ascuns și la vedere