Antena Meniu Search
x

Spectacol grotesc la Moscova. Pe Lujniki au fost aduși copii din Mariupol, "salvați" de un soldat rus, în timp ce Putin era aplaudat ca un erou

Preşedintele Vladimir Putin a declarat, miercuri în faţa a zeci de mii de moscoviţi că Rusia luptă pentru a-şi apăra ținuturile istorice din Ucraina, în cadrul unui concert-miting, pe stadionul Lujniki, scrie AFP. Unii au călătorit de la mii de kilometri pentru "a fi alături" de liderul de la Kremlin. Potrivit presei ruse independente, rușii ar fi fost plătiți cu câte 500 de ruble pentru a veni pe stadion. Putin a orchestrat un spectacol patriotic prin care a vrut să arate că încă are susținători, deși războiul a izolat Rusia pe scena internațională.

de Redactia Observator

la 23.02.2023, 12:25

Spectacol grotesc la Moscova. Pe scena stadionului Lujniki au fost aduși copii din Mariupol, "salvați" de un soldat rus, în timp ce Putin era aplaudat ca un erou
Spectacol grotesc la Moscova. Pe scena stadionului Lujniki au fost aduși copii din Mariupol, "salvați" de un soldat rus, în timp ce Putin era aplaudat ca un erou - Profimedia Images

Vladimir Ziablitski a călătorit dintr-o regiune îndepărtată a Siberiei doar pentru a participa la concertul patriotic din Moscova, organizat cu două zile înainte de marcarea unui an de război. Ca el au fost mii de ruși. „Președintele chiar are nevoie de sprijinul nostru în acest moment... Merge în direcția bună”, a declarat bărbatul.

Fluturând steaguri, mulțimea a aplaudat în timp ce președintele Vladimir Putin și-a făcut apariția pe scenă și a rostit un scurt discurs în care a transmis că Rusia luptă pentru „ținuturile sale istorice” din Ucraina.

În apariţia sa, care a durat doar câteva minute, liderul rus le-a adus un omagiu militarilor ruşi desfăşuraţi în Ucraina şi care "luptă cu eroism, curaj şi valoare". "Suntem mândri de ei", a asigurat Putin, citat de Reuters şi AFP.

El a adăugat că toţi cei care susţin armata rusă sunt "la rândul lor apărătorii patriei, într-un anumit fel", amintind de "lucrătorii medicali, angajaţi din sectorul apărării, transporturi...". "Voi toţi, cei care aţi venit astăzi pentru a ne susţine combatanţii", a mai spus preşedintele rus.

Pe acelaşi subiect

"Suntem complet solidari cu el și dorim ca țara noastră să oprească acest război cât mai curând posibil. Și pentru asta, trebuie să ne mobilizăm în jurul liderului nostru", a declarat pentru AFP antreprenorul Ziablitski, în vârstă de 59 de ani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Putin vrea să arate lumii că încă are susținători

„Ceea ce se întâmplă acum, consolidarea unității naționale, ne amintește de Marele Război Patriotic”, a declarat o femeie prezentă la miting, referindu-se la cel de-al Doilea Război Mondial. Kremlinul a făcut frecvent paralele între ceea ce numește „operațiune militară specială” din Ucraina și războiul împotriva Germaniei naziste, spunând că ofensiva a fost lansată pentru „denazificarea” Ucrainei.

În timpul concertului, mai mulți copii aduși pe scenă au fost prezentați de gazde drept tineri ucraineni „salvați” de un soldat rus și aduși "în siguranță" în Rusia în timpul bătăliei pentru Mariupol. Orașul-port de pe malul Mării Azov, distrus de armata rusă, a devenit un simbol al rezistenței ucrainene.

Ucraina a acuzat Rusia că a răpit mii de copii ucraineni din teritoriile pe care le controlează, lucru pe care Moscova l-a negat, insistând că a organizat adopții legale.

Pe 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Spectacol grotesc la Moscova. Pe Lujniki au fost aduși copii din Mariupol, "salvați" de un soldat rus, în timp ce Putin era aplaudat ca un erou