Antena Meniu Search
x

Video Concert patriotic "low-cost" la Moscova. Putin a venit cu o geacă de 4 ori mai ieftină ca acum un an, iar spectatorii au primit echivalentul a 30 de lei

Fericire dirijată de regim şi un discurs aplaudat de angajaţi ai statului, plătiţi să îşi idolatrizeze liderul. Un concert aniversar grandios a fost orgaziat miercuri, pe cel mai mare stadion al Rusiei, în Moscova. S-a vrut o demonstraţie de forţă cu fix două zile înainte ca Rusia se pregăteşte să marcheze un an de război în ţara vecină. 

de Redactia Observator

la 22.02.2023, 19:33

Vezi și

"Când suntem împreună, suntem de neînvins! Vorbim despre o familie, vorbim despre ceva imens, puternic și în același timp apropiat de inima fiecărei persoane: aceasta este atât Patria, cât și familia. Și în general, Patria Mamă este o familie", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Vladimir Putin, aclamat pe stadion

La Moscova, aproximativ 200.000 de oameni l-au aclamat pe liderul de la Kremlin. La minus 13 grade, Putin a vorbit doar 5 minute, fără să uite de Ucraina. "Sunt oameni – stau aici lângă mine, în stânga, în dreapta – sunt oameni care decid singuri să apere cel mai sacru și mai drag lucru pe care îl avem: familia și Patria Mamă. Și astăzi - ca parte a unei operațiuni militare speciale", a spus Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Concertul de pe stadionul Lujniki a semănat izbitor cu cel de acum un an, din pre-ziua invaziei în Ucraina. Şi atunci, şi acum, Putin a dispărut de pe scenă fără să fie văzut de camerele TV. Doar geaca preşedintelui a fost mai ieftină: 3.000 de euro, faţă de 12.000 anul trecut.

Pe acelaşi subiect

Spectatorii ar fi primit 30 de lei

Presa independentă susţine că spectatorii ar fi primit câte 500 de ruble, adică 30 de lei, pentru a participa la eveniment.

La doar o zi de la discursul ameninţător care a înspăimântat planeta, liderul de la Kremlin a fost întâmpinat cu un val de aplauze la concertul grandios de pe stadionul Lujniki. Mai ceva ca un rock star, îmbrăcat într-o geacă groasă şi înconjurat de sisteme de rachete de apărare antiaeriană Panțir S-1, Putin şi-a început clasica retorică.

"Ne întâlnim cu voi în ajunul Zilei Apărătorului Patriei. În această frază, în aceste cuvinte, există ceva puternic, uriaș, aș spune, mistic și sfânt", a afirmat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

De ce a fost ales stadionul Lujniki

Locaţia nu a fost întâmplătoare. În urmă cu un an, tot pe stadionul Lujniki si tot printr-un concert grandios, liderul de la Kremlin a marcat 8 ani de la anexarea ilegală a Crimeei şi ofensiva din Ucraina. Evenimentul de acum s-a vrut o demonstraţie de forţă şi unitate, iar pentru asta, regimul a apelat inclusiv la imagini emoţionante, montate special pentru eveniment. Nu au lipsit nici melodiile cu mesaje ameninţătoare la adresa vecinilor. 

Cântăreţii au fost aleşi după simpatii: Oleg Gazmanov, compozitor și poet sovietic și rus sau Nikolai Baskov, un fan infocat al lui Putin au fost doar doi dintre cei prezenţi pe scenă. De la artişti îmbrăcaţi în soldaţi sau cu uniforme pe care era inscripţionată litera Z, până la adolescenţi, cu toţii au înreţinut atmosfera cerută de regim.

După mai bine de o oră de muzică şi propagandă, oamenii au început, rând pe rând, să părăsească stadionul. Alți oameni s-au refugiat în toalete, din cauza frigului pătrunzător de pe stadion.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Concert patriotic "low-cost" la Moscova. Putin a venit cu o geacă de 4 ori mai ieftină ca acum un an, iar spectatorii au primit echivalentul a 30 de lei