Antena Meniu Search
x

"Spiderman" a cucerit încă un turn

Francezul Alen Robert, supranumit omul păianjen, a reuşit să escaladeze un turn de peste 300 de metri din Dubai într-o oră și cinci minute

Vezi și

Francezul Alen Robert, supranumit omul păianjen, a reuşit să escaladeze un turn de peste 300 de metri din Dubai într-o oră şi cinci minute

Şi de data asta a urcat fără echipament de protecţie. 

Alain Robert nu este la prima sa aventură în Dubai. El a escaladat, în 2011, şi faimosul turn Burj Khalifa. Atunci a purtat, în mod excepţional, o centură de siguranţă, dar acum a refuzat-o, deşi a mărturisit că era mai nervos decât de obicei.

Turnul Cayan este supranumit "cel mai înalt turn strâmb din lume". Iar forma sa neobişnuită a fost încă o provocare pentru Spiderman. Dar francezul a fost la înălţimea reputaţiei sale: nu i-a trebuit mai mult de o oră şi cinci minute pentru a ajunge în vârful turnului înalt de 307 metri. A reuşit asta fără alt echipament în afară de o pungă cu praf de cretă, pe care l-a folosit să-şi sporească aderenţa mâinilor.

Spiderman, luminat permanent de un proiector, a fost urmărit, de la sol şi din balcoanele turnurilor vecine, de o mulţime de spectatori. Unii au mărturisit că-l consideră nebun dar cu toţii i-au aplaudat succesul. Escalada a fost prilejuită de inaugurarea unui complex imobiliar din care face parte şi turnul Cayan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » "Spiderman" a cucerit încă un turn