Antena Meniu Search
x

Spital mobil din Madrid, închis după externarea ultimilor pacienți infectați cu noul coronavirus

Autoritățile spaniole au decis închiderea unui spital mobil din Madrid, ca semn al victoriei împotriva pandemiei de coronavirus, după externarea ultimilor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 01.05.2020, 17:35

Trei femei au fost ultimii pacienți externați de la spitalul mobil din Madrid
În jur de 4.000 de pacienți infectați cu noul coronavirus au fost tratați la spitalul mobil din Madrid - Diario Critico
  • 24.824 de spanioli au fost răpuși de coronavirus.
  • Numărul de infectări și de decese noi a scăzut semnificativ.

Spitalul mobil fusese ridicat în incinta IFEMA, unde de obicei sunt organizate târguri și congrese.

Conform Reuters, mii de pacienți au fost tratați în spitalul respectiv, în săptămânile în care Spania a fost lovită în plin de pandemia de coronavirus.

Ultimii trei pacienți, trei femei, Gloria, Maria și Patrocina, au fost externată în cursul zilei de vineri, ocazie cu care autoritățile au decis închiderea spitalului ca semn al victoriei împotriva pandemiei de coronavirus.

Totuși, autoritățile atrag atenția că a fost câștigată doar o luptă, nu și întregul război, în condițiile în care, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 732 de infectări noi și 281 de decese provocate de coronavirus.

Numărul de infectări noi este într-o continuă scădere, în timp ce numărul de decese a fost mai mare decât cel raportat joi, însă cu mult sub cele mai negre zile ale Spaniei din pandemie.

Patrocina, o bătrână de 73 de ani, care a fost internată în spitalul din Madrid încă din 7 aprilie, susține că a resimțit din plin lipsa familiei însă a vrut să mulțumească celor care au ajutat-o să treacă peste momentele dificile și să se simtă ca într-o familie.

24.824

de spanioli au fost răpuși de coronavirus

Spania a raportat până acum 239.639 de infectări cu noul coronavirus și 24.824 de decese provocate de teribilul virus, fiind a doua cea mai afectată țară din lume, după Statele Unite ale Americii, la numărul de infectări și a patra cea mai afectată țară din lume, după Statele Unite ale Americii, Italia și Marea Britanie, la numărul de decese.

Acum, însă, Spania are de trecut un hop și mai mare, în condițiile în care se estimează o scădere cu 9,2% a Produsului Intern Brut, ceea ce ar însemna că Spania se pregătește de o criză economică mai gravă decât cea din perioada 2008-2013.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Spital mobil din Madrid, închis după externarea ultimilor pacienți infectați cu noul coronavirus