Antena Meniu Search
x

Video „Spuneți-mi că sunt în viață”. Un pasager al feribotului care s-a făcut scrum în Grecia a fost găsit în viaţă la trei zile de la incendiu

Un pasager care se afla la bordul feribotului care a luat foc în apropierea insulei greceşti Corfu a fost găsit duminică în viață, la trei zile de la incident, potrivit polițiștilor. Alţi 10 șoferi de camion sunt în continuare dispăruți.

de Redactia Observator

la 20.02.2022, 21:13

Vezi și

UPDATE 20.30. Pompierii greci au recuperat cadavrul unui pasager dat dispărut de pe feribotul care a fost cuprins vineri de flăcări în apropierea insulei Corfu.

Potrivit Reuters, bărbatul mort a fost găsit duminică în cabina unui camion din cala navei. Acesta a suferit arsuri grave, a declarat un oficial al pompierilor.

Acesta este primul deces după ce vineri salvatorii au reușit să scoată în siguranță cel puțin 281 din cei 292 de pasageri și membri ai echipajului.

Duminică dimineața, un bărbat de 20 de ani a fost găsit în viață după ce a reușit să urce pe puntea feribotului.

Pe acelaşi subiect

Feribotul italian care transporta peste 290 de pasageri și membri ai echipajului, precum și peste 180 de mașini, a luat foc vineri, la trei ore după ce a părăsit portul Igoumenitsa din nord-vestul Greciei, cu destinația Brindisi, Italia.

Ştirea iniţială

Salvatorii l-au reperat pe bărbat pe pupa navei afectate, în timp ce feribotul era remorcat. „Spuneți-mi că sunt în viață”, le-a spus salvatorilor șoferul de camion în vârstă de 21 de ani care a spus că este din Belarus.. Îmbrăcat în pantaloni scurți cafenii și un tricou negru, el a coborât pe o scară într-o barcă de salvare, scrie France 24.

Incendiul a izbucnit, joi seara, în timp feribotul ce naviga de la Igoumenitsa, Grecia spre Brindisi în Italia, cu aproape 300 de persoane la bord. În urma incendiului, criticile au crescut cu privire la condițiile de la bordul navei, despre care se spunea că transporta combustibil și „mărfuri periculoase corozive”.

11 persoane sunt în continuare dispărute

Salvatorii au reușit să salveze vineri 280 de pasageri, evacuându-i la Corfu, dar 12 șoferi de camioane au rămas dispăruți. Bărbatul salvat duminică a fost unul dintre acei șoferi, au spus paza de coastă. Autoritățile au dat inițial dispăruți șapte persoane din Bulgaria, trei din Grecia, unul din Turcia și unul din Lituania.

Duminică, au spus că a fost o eroare și că lituanianul dispărut a fost de fapt omul salvat, care era din Belarus. Se crede că șoferii dormeau în interiorul camioanelor când a izbucnit incendiul. Duminică, nava a fost remorcată către insulă Kassiopi, lângă Corfu.

Olympia transporta aproximativ 800 de metri cubi de combustibil și 23 de tone de „mărfuri periculoase corozive”, potrivit Ministerului Mediului din Italia, care a declarat sâmbătă că o „posibilă deversare” a fost detectată după o survolare a unei aeronave de pază de coastă italiană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » „Spuneți-mi că sunt în viață”. Un pasager al feribotului care s-a făcut scrum în Grecia a fost găsit în viaţă la trei zile de la incendiu