Antena Meniu Search
x

UPDATE: Protestele continuă în oraşul american Ferguson

UPDATE: Poliţia antirevoltă a lansat gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii într-un cartier din oraşul Ferguson, afectat de revolte după ce un poliţist a ucis un tânăr de culoare.

Vezi și

UPDATE: Poliţia antirevoltă a lansat gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii într-un cartier din oraşul Ferguson, afectat de revolte după ce un poliţist a ucis un tânăr de culoare.

Duminică seara, poliţiştii, echipaţi cu veste antiglonţ, cu măşti de gaze şi escortaţi de vehicule blindate, au început să disperseze manifestanţii, majoritatea tineri, cu aproape trei ore înainte de intrarea în vigoare a unor restricţii de circulaţie la miezul nopţii.

Oraşul Ferguson fierbe din nou! Autorităţile au decretat stare de urgenţă după ce oamenii s-au întors în stradă, revoltaţi de faptul că poliţia a declarat că tânărul ucis de un om al legii era suspect într-un jaf.

Violenţele care păreau să fi încetat la Ferguson au izbucnit din nou vineri seara. Motivul a fost difuzarea unei înregistrări video care, potrivit poliţiei, dovedeşte că adolescentul ucis, Michael Brown, a furat ţigări dintr-un magazin şi a îmbrâncit un vânzător. Revoltaţi de ceea ce considerau o insultă la adresa victimei, câţiva tineri s-au răzbunat pe magazinul respectiv, pe care l-au devastat şi l-au jefuit.

Alţi localnici au încercat să oprească jaful pentru a nu declanşa o nouă spirală a violenţei. Au intervenit şi poliţiştii care nu s-au ferit să folosească din nou gaze lacrimogene.

Dimineaţa, spiritele s-au mai liniştit iar oamenii au încercat, chiar, să-l ajute pe patronul magazinului devastat. În acest timp, rudele şi prietenii lui Brown au continuat protestele, dar în mod paşnic.

Alarmat de reluarea violenţei, guvernatorul statului Missouri s-a deplasat în oraş dar s-a confruntat şi el cu mânia localnicilor. Guvernatorul a decretat starea de urgenţă şi a interzis circulaţia pe timpul nopţii.

După ce poliţia locală a fost acuzată de rasism, menţinerea ordinii rămâne în sarcina poliţiei rutiere conduse de un ofiţer de culoare, originar din oraş. Din ordinul preşedintelui Obama, ancheta asupra morţii adolescentului a fost preluată de FBI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » UPDATE: Protestele continuă în oraşul american Ferguson