Antena Meniu Search
x

Foto Statele Texas și Mississippi se redeschid total, fără mască, președintele Joe Biden acuză o "gândire de Neanderthal"

Președintele american Joe Biden a declarat, miercuri, că decizia luată guvernatorii statelor Texas și Mississippi privind renunțarea la obligativitatea purtării măștilor de protecție este asemănătoare cu "o gândire de Neanderthal", în contextul în care Statele Unite raportează cel mai mare număr de decese cauzate de pandemie.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 04.03.2021, 09:43

Președintele Joe Biden
Joe Biden, președintele SUA - Profimedia Images
  • Pe 10 martie se înlătură toate restricțiile în Texas, decizia fiind luată de guvernatorul Greg Abbott
  • Texas a înregistrat peste 43.000 de decese asociate bolii şi este al treilea stat american ca număr de victime
  • Administraţia Biden a transmis clar că restricţiile în contextul pandemiei sunt încă necesare

"Cred că este o mare greșeală. Uite, sper că toată lumea a realizat până acum, aceste măști fac o mare diferență", a declarat Joe Biden, întrebat dacă are un mesaj pentru statele Texas și Mississippi, acolo unde s-a decis redeschiderea totală a economiei.

Liderul de la Casa Albă a spus că accesul tot mai mare la vaccinuri va putea opri răspândirea virusului, precizând, totodată, că este critic ca oamenii să rămână vigilenți în ceea ce privește purtarea măștii, spălarea mâinilor și distanțarea socială.

"Ultimul lucru care ne trebuie este o gândire de Neanderthal, că totul este bine, să dăm jos măștile, să uităm de toate. Toate acestea contează", a fost de părere Biden.

Statul Texas merge înainte. Fără măști, economia se redeschide total

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a decis marţi să elimine restricţiile impuse în contextul sanitar şi să redeschidă 100% economia. Măsuri similare au fost luate în Michigan, Louisiana şi Mississippi.

Purtarea măştii sanitare nu va mai fi obligatorie, iar toate afacerile vor putea fi redeschise la capacitate maximă începând de săptămâna viitoare. "Este timpul să deschidem Texas 100%", a spus republicanul Abbott.

Întrebat ce părere are despre comentariile președintelui SUA, guvernatorul din Mississippi a punctat, la rândul lui, că "nu mai există o criză sanitară în stat". "Mi-aș fi dorit ca președintele să se concentreze pe câștigarea încrederii americanilor, în loc să îi insulte", a replicat Tate Reeves.

Cu toate acestea, bilanțul victimelor este unul sumbru peste Ocean. Peste 511.000 de persoane au murit de la izbuncnirea pandemiei de coronavirus, Statele Unite fiind pe primul loc în ceea ce privește decesele.

Guvernul american a distribuit până în acest moment peste 100 de milioane de doze de vaccin, iar peste 50 de milioane de persoane au fost deja imunizate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Statele Texas și Mississippi se redeschid total, fără mască, președintele Joe Biden acuză o "gândire de Neanderthal"