Antena Meniu Search
x

Statele Unite au depăşit 900.000 de decese înregistrate din cauza Covid-19. Biden: "Am depășit o nouă etapă tragică"

Statele Unite au depăşit, vineri, 900.000 de decese din cauza Covid-19 de la începutul pandemiei, potrivit unui bilanţ al Universităţii Johns Hopkins, potrivit AFP, citat de news.ro.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 05.02.2022, 10:10

Statele Unite au depăşit 900.000 de decese înregistrate din cauza Covid-19. Biden: "Am depășit o nouă etapă tragică"
- Profimedia

Ţara a depăşit pragul de 800.000 de decese la mijlocul lui decembrie. De atunci, Statele Unite s-au confruntat cu valul cauzat de Omicron, care a provocat niveluri de contaminare record. Cazurile sunt acum în scădere, dar numărul zilnic de decese continuă, cu 2.400 de morţi în medie pe zi, potrivit datelor autorităţilor sanitare.

Numărul spitalizărilor „rămâne crescut, capacităţile noastre de îngrijire şi personalul nostru medical fiind în unele regiuni la limită”, a subliniat miercuri, într-o conferinţă de presă, Rochelle Walensky, directoarea Centrului de prevenţie şi luptă contra bolilor (CDC), principala agenţie sanitară federală.

În SUA, 64% din populaţie este vaccinată complet

Decesele survin în general cu câteva săptămâni de întârziere în urma contaminărilor, explicând acest decalaj între curba de cazuri şi de decese.

„Astăzi, ţara noastră a depăşit o nouă etapă tragică”, a reacţionat Joe Biden într-un comunicat, aducând omagiu celor 900.000 de americani decedaţi şi familiilor lor. „Avem acum mai multe pârghii ca niciodată pentru a salva vieţi şi a combate acest virus”, a adăugat el, cerând din nou compatrioţilor său să se vaccineze sau să primească a treia doză. În SUA, 64% din populaţie este vaccinată complet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Stiri externe » Statele Unite au depăşit 900.000 de decese înregistrate din cauza Covid-19. Biden: "Am depășit o nouă etapă tragică"