Antena Meniu Search
x

Statele Unite cer eliberarea lui Mohamed Morsi

Statele Unite le-au cerut, vineri, armatei si conducerii interimare a Egiptului sa-l elibereze pe fostul presedinte, Mohamed Morsi.

Vezi și

La zece zile de la inlaturarea lui Mohamed Morsi de la carma Egiptului, tara pare mai dezbinata ca oricand. Zeci de mii de oameni ies in strada zilnic. Unii cer eliberarea fostului presedinte, altii scandeaza lozinci impotriva acestuia si a liderilor Fratiei Musulmane. In acest razboi, guvernul american a luat partea sustinatorilor lui Morsi.

Oficialii de la Casa Alba au cerut armatei egiptene sa il elibereze pe Mohamed Morsi si pe sefii Fraþiei Musulmane, arestati in urma loviturii de stat.

“Credem in continuare ca aceste arestari au o motivatie politica si ca arestatii ar trebui eliberati”, a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de stat.

Apelul facut de Washington i-a scos in strada pe mii de oameni care sunt de parere ca Morsi se afla acolo unde ii este locul, in carcera.

Manifestantii au adus bannere cu mesaje anti-americane, indreptate in special impotriva presedintelui Barack Obama, pe care il roaga sa nu mai colaboreze cu sustinatorii fostului presedinte.

Dar nu toti egiptenii vor sa-l vada pe mursi dupa gratii. In orasul natal al politicianului zeci de mii de oameni au cerut eliberarea acestuia.

Doar in aceasta saptamana, peste 90 de oameni au murit in urma confruntarilor dintre sustinatorii si opozantii fostului presedinte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Statele Unite cer eliberarea lui Mohamed Morsi