Statele Unite şi NATO reacţionează dur la 10 zile după ce Rusia a capturat trei vase ucrainiene în nordul Mării Negre
Secretarul de stat american a dat Moscovei un ultimatum să respecte prevederile Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare, altfel SUA se va retrage din acord.
Secretarul de stat american a dat Moscovei un ultimatum să respecte prevederile Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare, altfel SUA se va retrage din acord. În plus, miniştrii de externe ai statelor NATO, printre care şi România, reuniţi la Bruxelles, au reamintit sprijinul alianţei pentru Kiev în problema crizei din Marea Azov.
Poziţia de ieri vine după ce Donald Trump avertizase încă de la finalul lunii octombrie că va retrage SUA din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare semnat în 1987 la Washington.
Oficialii americani au vorbit şi despre importanţa înarmării invocând că şi alte state, care nu sunt semnatare ale tratatului, cum ar fi China, Coreea de Nord şi Iranul au dezvoltat arme interzise.
Secretarul general al NATO şi miniştrii de Externe din cadrul Alianţei, printre care şi reprezentantul României, Teodor Meleşcanu , susţin poziţia Statelor Unite şi cer măsuri pentru asigurarea securităţii în regiunea euro-atlantică.
În cadrul reuniunii de la Bruxelles, Secretarul general al NATO a mai dat asigurări că alianţa va sprijini Ucraina şi a cerut Moscovei să renunţe la acţiunile agresive.
Între timp, preşedintele Petro Poroşenko a anunţat că Ucraina va acţiona în instanţă Rusia la Curtea Internaţională de Justiţie în legătură cu actul de agresiune din Marea Azov.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰