Antena Meniu Search
x

"Stau de pază": Imaginea unui tată care păzește intrarea în școala unde învață fiica sa, în Texas, a devenit virală

Fotografia unui tată care stă de pază în fața școlii fiicei lui, din orașul Killen, a devenit virală, în timp ce națiunea este în doliu în urma masacrului din Uvalde, unde 21 de persoane, 19 copii și două învățătoare, au fost uciși în urma unui atac armat.  

de Redactia Observator

la 30.05.2022, 12:31

"Stau de pază": Imaginea unui tată care păzește intrarea în școala unde învață fiica sa, în Texas, a devenit virală
"Stau de pază": Imaginea unui tată care păzește intrarea în școala unde învață fiica sa, în Texas, a devenit virală - KWTX

Ed Chelby, un veteran al armatei americane, stă de pază la intrarea în școala unde învață fiica sa. Bărbatul spune că nu mai are liniște în urma masacrului de la școala din Uvalde. Tatăl îngrijorat a cerut permisiunea Inspectoratului Școlar local de a asigura paza la școala, unde și soția sa lucrează ca asistentă, potrivit postului local KWTX.

„Le-am spus că voi sta la intrare, neînarmat, pentru a-i liniști pe ceilalți părinți”. Spre surprinderea lui, cererea i-a fost aprobată, iar acum Ed se asigură că în școală intră doar persoanele care ar trebui să fie acolo. 

După ce a servit 11 ani în armata SUA și cu experiență în securitate, bărbatul spune că a fost copleșit de mulțumirile primite în urma serviciului săi. Ed povestește că mulți părinți se tem să-și mai trimită copiii la școală, dar gândul că cineva veghează la siguranța lor, îi mai liniștește.

Masacru în Texas: 19 copii și 2 profesori uciși

Pe acelaşi subiect

19 copii și doi profesori au murit, când un tânăr de 18 ani a deschis focul într-o şcoală primară din Texas, o tragedie care a aruncat America înapoi în coşmarul recurent al atacurilor armate în mediul şcolar. Atacul armat a avut loc la şcoala elementară Robb din Uvalde, un oraş între San Antonio şi frontiera cu Mexicul. Peste 500 de copii au studiat la această şcoală în anul şcolar 2020-2021, potrivit datelor statului.

America a fost marcată în special de tragedia dintr-un liceu din Parkland, Florida, care a făcut 17 persoane, majoritatea adolescenţi, în 2018.

Atacurile cu armă în locuri publice sunt aproape zilnice în Statele Unite, iar criminalitatea cu arme de foc este în creştere în oraşe mari precum New York, Chicago, Miami sau San Francisco, mai ales după pandemia din 2020.

La mijlocul lunii mai, SUA au fost îndoliate de un atac armat rasist care s-a soldat cu moartea a 10 afro-americani într-un supermarket din Buffalo, în statul New York. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » "Stau de pază": Imaginea unui tată care păzește intrarea în școala unde învață fiica sa, în Texas, a devenit virală