Antena Meniu Search
x

"Ştiu de ce a murit fiul meu". Mesajul emoţionant al mamei jurnalistului francez, ucis pe frontul din Ucraina

Mama jurnalistului francez care a fost ucis luni în timp ce se afla în Ucraina pentru a realiza un reportaj pe tema războiului a vorbit pentru prima dată după moartea acestua.

de Redactia Observator

la 01.06.2022, 14:53

Marc Olivier Fogiel, directorul general al BFMTV, a dezvăluit primele cuvinte ale mamei lui Frédéric Leclerc-Imhoff. Jurnalistul a murit în Ucraina în urma unui bombardament, scrie Midi Libre.

Mărturia unei mame care şi-a pierdut fiul

Autoritățile din Donbas, unde jurnalistul de la BFMTV Frédéric Leclerc-Imhoff, în vârstă de 32 de ani, a fost ucis de o schijă de obuz în timp ce acoperea o operaţiune umanitară, îl acuză pe tânărul francez că este un ”mercenar străin”.

Ea a transmis că e „îngreţoşată” de acuzaţiile liderului separatist prorus din Lugansk, Leonid Pasecinik, care a spus că Frederic era, în realitate, „un mercenar angajat în livrarea de armament forţelor ucrainene”, relatează Midi Libre

Pe acelaşi subiect

„În atenția agenției Tass și a oficialilor RPL. Bună ziua. Sunt mama tânărului jurnalist pe care l-ați omorât ieri. Comunicatul dumneavoastră de presă îmi face greață. Bineînțeles că încercați, în mod laș, să vă spălați pe mâini, dar să știți că niciodată nu veți reuși să-i mânjiți memoria. Toată lumea de aici îi cunoaște angajamentul profesional și personal față de democrație, respectul uman și mai presus de toate informațiile libere, imparțiale și oneste, toate noțiunile care par foarte îndepărtate de ceea ce vă conduce.”

Prima reacție a mamei îndoliate a fost „să ceară vești despre Maxime Brandstaetter, prietenul său, și despre Oxana, reporterul cu care era fiul său”, a spus directorul general al BFMTV, Marc Olivier Fogiel.

Mama lui Frederic a mai scris: „Astăzi gândurile mele se îndreaptă către toate mamele ucrainene care își plâng copiii, toți copiii ucraineni care își plâng părinții și toate mamele din Rusia care și-au văzut tinerii plecând prea devreme ca soldați și pe care nu-i vor mai vedea iarăși și se întreabă de ce. Cel puțin eu, în ciuda durerii, știu de ce a murit fiul meu. Într-o zi, cei cu adevărat responsabili pentru această prostie criminală vor fi trași la răspundere.”, a spus mama francezului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Ştiu de ce a murit fiul meu". Mesajul emoţionant al mamei jurnalistului francez, ucis pe frontul din Ucraina