Antena Meniu Search
x

Studiu: Care sunt locurile în care se poate transmite cel mai ușor virusul SARS-CoV-2

Un nou studiu realizat de Institutul Pasteur din Franța contribuie la o mai bună cunoaștere a modului de transmitere a coronaviruslui. Astfel, potrivit rezultatelor parțiale ale studiului, cele mai multe contaminări au loc în familie.

de Redactia Observator

la 12.03.2021, 14:04

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Potrivit Institutului Pasteur din Franța, contaminările au loc în principal în familie (63% din cazuri). ”Mesele, atât în ​​mediul privat, cât şi în cel profesional, sunt cele mai frecvente surse de răspândire a coronavirusului,” spun cercetătorii, potrivit BFMTV. De asemenea, și călătoriile în străinătate sunt asociate cu un risc crescut de infecţie (53%).

Telemunca, pe de altă parte, este un mijloc eficient pentru ca oamenii să se protejeze de contaminare (-24% pentru telemunca parţială, -30% pentru telemunca totală, comparativ cu cei care își desfășoară activitatea într-un birou).

În ceea ce privește locurile publice, atât timp cât se respectă măsurile de siguranţă, cum ar fi purtarea măştii şi distanţarea fizică, acestea nu ar prezenta un risc atât de mare de contaminare. 

Citește și:

Magazinele, sălile de clasă, lăcaşurile de cult sau saloanele de coafură nu prezintă un risc crescut de infecţie, potrivit studiului realizat de Institutul Pasteur. Acelaşi lucru este valabil şi pentru sporturile în aer liber şi transportul public. Dar riscul nu este atât de mic când vine vorba despre sălile de sport interioare sau baruri şi restaurante.

45% dintre persoanele pozitive cunosc persoana care le-a infectat

45% dintre persoanele care au contractat virusului cunosc persoana care le-a infectat. Problema este că tot mai mulţi oameni aşteaptă rezultatul testului pentru a se izola şi nu atunci când apar primele simptome.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 77.208 de participanţi cu infecţie SARS-CoV-2 acută, în perioada 1 octombrie 2020 - 31 ianuarie 2021.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Studiu: Care sunt locurile în care se poate transmite cel mai ușor virusul SARS-CoV-2