Antena Meniu Search
x

SUA, acuzată pentru prima dată de implicare directă în conflictul din Ucraina: "Războiul înseamnă război", avertizează ruşii

Rusia a acuzat, pentru prima dată, SUA de implicare directă în războiul din Ucraina, relatează BBC.

de Antonia Roşu

la 03.08.2022, 08:05

SUA, acuzată pentru prima dată de implicare directă în conflictul din Ucraina."Războiul înseamnă război", avertizează ruşii
SUA, acuzată pentru prima dată de implicare directă în conflictul din Ucraina."Războiul înseamnă război", avertizează ruşii - Profi Media

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova a susţinut că SUA aprobă ţintele pentru sistemele americane HIMARS folosite de forţele de la Kiev, conform news.ro.

Generalul locotenent Igor Konaşenkov a afirmat că legătura a fost dezvăluită în apeluri interceptate între oficiali ucraineni. BBC nu a putut verifica independent acest lucru.

Anterior, Rusia a acuzat Washingtonul că duce un "război prin delegare" în Ucraina

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a afirmat că oferă ucrainenilor "informaţii detaliate, legate de un anumit moment, pentru a-i ajuta să înţeleagă ameninţările pe care le înfruntă şi să îşi apere ţara împotriva agresiunii Rusiei".

Pe acelaşi subiect

HIMARS este un sistem de rachete multiple care poate lansa proiectile ghidate cu precizie asupra unor ţinte aflate la distanţe de până la 70 de kilometri - mult mai departe decât artileria pe care Ucraina o avea înainte.

HIMARS sunt considerate a fi mai precise decât echivalentele lor ruseşti

"Administraţia Biden este direct responsabilă pentru toate atacurile cu rachete aprobate de Kiev asupra unor zone rezidenţiale şi infrastructurii civile în aşezări din Donbas şi din alte regiuni, care au provocat decesul în masă al civililor", a afirmat Konaşenkov.

În aprilie, ministrul de Externe rus Serghei Lavrov a declarat că decizia preşedintelui SUA Joe Biden de a oferi Ucrainei arme în valoare de miliarde de dolari înseamnă că "NATO, în esenţă, este angajat într-un război cu Rusia printr-un delegat şi înarmează acel delegat".

"Războiul înseamnă război", a avertizat acesta

De-a lungul conflictului din Ucraina, Rusia a fost acuzată de numeroase crime de război şi crime împotriva umanităţii. Săptămâna trecută, Rusia a acuzat Moscova de bombardarea unei închisori în regiune separatistă Doneţk pentru a ascunde acuzaţiile de tortură.

BBC a documentat acuzaţii de tortură şi bătăi asupa prizonierilor ucraineni comise atât de către soldaţii ruşi, cât şi de serviciile de securitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » SUA, acuzată pentru prima dată de implicare directă în conflictul din Ucraina: "Războiul înseamnă război", avertizează ruşii