Antena Meniu Search
x

SUA "nu văd o retragere" rusă de la frontiera Ucrainei. "Ameninţarea unei invazii este reală. Putin poate apăsa pe trăgaci oricând"

Statele Unite "nu au văzut o retragere" de la frontiera Ucrainei, în pofida unor anunţuri ale Rusiei în acest sens, subliniază miercuri secretarul de Stat american Antony Blinken.

de Redactia Observator

la 16.02.2022, 22:29

SUA "nu văd o retragere" rusă de la frontiera Ucrainei. "Ameninţarea unei invazii este reală. Putin poate apăsa pe trăgaci oricând"
- Profimedia

Ameninţarea reprezentată de Rusia "este acolo, este reală", avertizează Blinken la ABC News.

"Asta vedem noi, ci nu o retragere semnificativă. Din contră, continuăm să vedem forţe, şi anume forţe care s-ar afla în avangarda unei eventuale agresuni reînnoite împotriva Ucranei, care continuă să se afle la frontieră, să fie comasate la frontieră", subliniază el.

"Noi nu am văzut o retragere. Ne-ar plăcea să vedem una. Dacă o vom vedea, o vom saluta", a subliniat secretarul de Stat american.

SUA avertizează că Rusia poate invada Ucraina oricând

Pe acelaşi subiect

"Suntem pregătiţi de diplomaţie, suntem pregătiţi în cazul unei agresiuni", a avertizat Anthony Blinken, care reiterează că o "invazie rusă" a Ucrainei ar putea avea loc "în orice moment".

Preşedintele rus Vladimir Putin "a implementat capacităţi pentru acţiona dintr-o clipă în alta. El poate apăsa pe trăgaci, o poate face azi, o poate face mâine, o poate face săptămâna viitoare", a estimat el.

Rusia anunță că o parte din soldați se retrag de la granița cu Ucraina

Ministerul rus al Apărării a anunțat, marți, că o parte din soldații ruși se retrag de la granița cu Ucraina. Anunțul a venit după ce, înalți oficiali americani au declarat pentru publicațiile inetrnaționale că Rusia ar putea ataca Ucraina pe 16 februarie. Și Kremlinul a confirmat retragerea unei părţi din forţele staţionate lângă frontieră, evocând un "proces obişnuit" şi denunţând "isteria" Occidentului cu privire la o presupusă invadare iminentă a acestei ţări de către Rusia.

Ne dorim pace, dar răbdarea noastră are o limită. A fost mesajul lui Putin pe măsură ce s-au înmulţit avertismentele că o invazie în Ucraina poate începe în orice moment. Rusia cere garanţii imediate că Ucraina nu va intra în NATO. 

NATO: Nu am văzut nicio retragere

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, miercuri, că în ciuda anunțului Rusiei privind retragerea unei părți din soldați de la granița cu Ucraina, nu există dovezi clare ale unei dezescaladări. Dimpotrivă, Rusia continuă să aducă soldați în apropierea frontierei, spune oficialul.

România va avea un Grup de Luptă Permanent al NATO

NATO şi-a însărcinat comandanţii militari să stabilească detaliile pentru desfăşurarea de grupuri de luptă în flancul sud-estic al Alianţei Nord-Atlantice drept răspuns la acumularea de trupe ruse la frontierele Ucrainei, a declarat miercuri Jens Stoltenberg.

"Miniştrii au decis să dezvolte opţiuni pentru a întări şi mai mult apărarea şi descurajarea NATO, inclusiv să ia în considerare înfiinţarea de noi grupuri de luptă ale NATO în centrul, estul şi sud-estul Europei", le-a spus secretarul general al NATO jurnaliştilor după încheierea reuniunii miniştrilor apărării din ţările aliate, la Bruxelles.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » SUA "nu văd o retragere" rusă de la frontiera Ucrainei. "Ameninţarea unei invazii este reală. Putin poate apăsa pe trăgaci oricând"