Antena Meniu Search
x

Video Submersibilul Titan. Marina SUA a detectat duminică semnale acustice similare unei implozii, în locul dispariţiei. OceanGate, acuzat de neglijenţă

Cele mai mari temeri ale familiilor celor aflaţi în submersibilul dispărut s-au adeverit. Mai multe resturi ale submarinului care a plecat într-o expendiţie spre Titanic au fost găsite în zona în care a dispărut, sugerând că a avut loc o implozie catastrofală. Paza de Coastă americană a anunţat că printre resturi se află capacul şi cadrul-bază. Vestea vine după ce ieri, rezerva de oxigen pe care o avea submersibilul s-a terminat. Tot mai multe voci acuză acum compania care a organizat expediţia de neglijenţă. 

de Redactia Observator

la 23.06.2023, 07:44

Vezi și

Cele cinci persoane de la bordul submersibilului şi-ar fi pierdut viaţa într-un mod tragic, după o implozie catastrofală, anunţă Paza de Coastă a Statelor Unite. Mai multe resturi ale dispozitivului au fost găsite în apropierea epavei Titanicului. 

Paul Hankin, expert subacvatic: Am găsit cinci bucăți mari de resturi diferite, care ne-au indicat că provin din Titan. A fost primul indiciu că a avut loc o catastrofă. 

Descoperirea a fost făcută după ce robotul francez Victor 6000, singurul care poate coborî şi explora la adâncimi atât de mari, a ajuns pe fundul Oceanului. Presa străină relatează însă că Forţele Navale ale Statelor Unite au detectat un sunet asemănător cu cel al unei implozii la scurt timp după ce submersibilul a pierdut contactul cu echipa de la suprafaţă. 

Submarinul dispărut în Atlantic avea rezerve de oxigen pentru doar 96 de ore. Termenul a trecut ieri la puţin după două după-amiază, ora României, fără ca asta să afecteze în vreun fel căutările.  Lipsa mijloacelor de explorare a fundului oceanului au făcut ca misiunea de salvare să se mişte atât de greu. 

Pe acelaşi subiect

Garda de Coastă a anunţat că va urma şi o anchetă în acest caz, iar compania OceanGate e acuzată şi de specialişti din marina britanică. 

Chris Parry, amiral Marina Britanică: Le-a luat opt ore să dea alarma după ce au pierdut contactul cu acest vehicul. Asta îmi sugerează că lucrurile au mers prost şi în trecut, iar ei s-au gândit că, în mod normal, le ia opt ore să revină la suprafaţă, aşa că pot să aştepte. De data asta, nu s-au mai întors.

Presa americană scrie că, probabil, expediţiile către Titanic vor fi interzise o perioadă. Jurnaliştii au descoprit şi că soţia lui Stockton Rush, pilotul submarinului, este descendenta unui cuplu care a murit în naufragiul din 1912. Scena decesului lor, cu cei doi bătrâni îmbrăţişaţi în pat înainte de final, este una dintre cele mai cunoscute din filmul lui James Cameron. 

Marina SUA a detectat un semnal acustic subacvativ, similar cu cel al unei implozii

În acelaşi timp, Marina SUA a anunţat că a detectat duminică un semnal acustic similar cu cel provocat de o implozie în zona în care submersibilul Titan s-a scufundat în Atlanticul de Nord, când a pierdut comunicarea cu nava de suport.

Marina americană a transmis imediat aceste informaţii comandanţilor de la faţa locului care coordonau acţiunile de căutare, a spus oficialul joi, adăugând că informaţiile au fost folosite pentru a restrânge zona de căutare.

Dar sunetul imploziei nu a fost considerat a fi ”definitiv”, a spus oficialul, iar eforturile multinaţionale de a găsi submersibilul au continuat ca o operaţiune de căutare şi salvare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Submersibilul Titan. Marina SUA a detectat duminică semnale acustice similare unei implozii, în locul dispariţiei. OceanGate, acuzat de neglijenţă