Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Şansele ca toţi cei cinci oameni aflaţi la bordul submersibilului dispărut în Atlantic să mai fie în viaţă sunt minime, după ce resturi din Titan au fost găsite

Şanse minime de supravieţuire pentru cei cinci oameni aflaţi la bordul submersibilului dispărut în Atlantic. În urmă cu scurt timp, Paza de coastă americană a anunţat că echipele de căutare au găsit resturi lângă epava Titanicului. Vestea vine după ce azi, rezerva de oxigen pe care o avea submersibilul s-a terminat. Tot mai multe voci acuză acum compania care a organizat expediţia de neglijenţă

de Redactia Observator

la 22.06.2023 , 21:00

Submarinul dispărut în Atlantic avea rezerve de oxigen pentru doar 96 de ore. Termenul a trecut la puţin după două după-amiază, ora României, fără ca asta să afecteze în vreun fel căutările. La locul dispariţiei, au ajuns întăriri. Mai multe nave de suprafaţă şi doi dintre puţinii roboţi capabili să coboare la patru kilometri adâncime, acolo unde se bănuieşte că este submersibilul. 

Doar fărâme de speranţă

Jeffrey Carson, biolog marin: Sunt multe bucăți din pupa, prova Titanicului și tot felul de bucăți care au căzut în timpul acelui naufragiu. E ca și cum ai căuta un ac într-un car de fân.

Vezi și

Marina britanică a dislocat un submarin care să ajute. De altfel, lipsa mijloacelor de explorare a fundului oceanului au făcut ca misiunea de salvare să se mişte atât de greu. 

Pe acelaşi subiect

Nina Mahmoudian, profesor de inginerie mecanică: Terenul de pe fundul oceanului este neexplorat. Ştim mai multe despre suprafaţa Lunii decât despre cea a oceanelor. 

Abia azi, după patru zile de căutări, Paza de Coastă americană a anunţat că a găsit resturi lângă epava Titanicului. Descoperirea a fost făcută după ce robotul francez Victor 6000, singurul care poate coborî şi explora la adâncimi atât de mari, a ajuns pe fundul Oceeanului. Între timp, apar şi ultimele imagini cu echipajul submersibilului în viaţă. Au fost fimate de unul dintre membrii echipei OceanGate, care a făcut live pe TikTok cu momentul în care submarinul începe scufundarea. 

Garda de Coastă a anunţat că va urma şi o anchetă în acest caz. Asta în timp ce tot mai mulţi turişti au povestit problemele avute la bordul submarinului.

Arthur Loibl, turist german: Am fost nervos la drumul de întoarcere pentru că am avut probleme cu bateriile, la fel ca şi la celelalte scufundări. Nu, nu era sigur. Acum doi ani aveam altă părere. 

Compania OceanGate e acuzată şi de specialişti din marina britanică. 

Chris Parry, amiral (r) Marina Britanică: Le-a luat opt ore să dea alarma după ce au pierdut contactul cu acest vehicul. Asta îmi sugerează că lucrurile au mers prost şi în trecut, iar ei s-au gândit că, în mod normal, le ia opt ore să revină la suprafaţă, aşa că pot să aştepte. De data asta, nu s-au mai întors. 

Presa americană scrie că, probabil, expediţiile către Titanic vor fi interzise o perioadă. Jurnaliştii au descoprit şi că soţia lui Stockton Rush, pilotul submarinului, este descendenta unui cuplu care a murit în naufragiul din 1912. Scena decesului lor, cu cei doi bătrâni îmbrăţişaţi în pat înainte de final, este una dintre cele mai cunoscute din filmul lui James Cameron.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri externe » Şansele ca toţi cei cinci oameni aflaţi la bordul submersibilului dispărut în Atlantic să mai fie în viaţă sunt minime, după ce resturi din Titan au fost găsite