Antena Meniu Search
x

”Sunt împușcați în cap și genunchi și au mâinile legate”. Cadavrele a șapte civili, găsite într-o nouă groapă comună la Bucha. VIDEO

Cadavrele a șapte civili au fost scoase dintr-o noua groapă comună, descoperită într-o pădure de lângă Bucha, la periferia Kievului, relatează Associated Press. Război Rusia - Ucraina, ziua 111 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 14.06.2022, 14:31

Vezi și

Două dintre cadavre au fost găsite cu mâinile legate și cu împuşcături în genunchi și în cap, potrivit șeful poliției regionale din Kiev, Andrii Nebitov.

"Îmșcăturile în genunchi sugerează că victimele au fost torturate”, a spus Nebitov, în timp ce un echipaj dezgropa cadavrele. De la retragerea trupelor ruse din regiunea Kiev la sfârșitul lunii martie, autoritățile locale susţin că au descoperit cadavrele a 1.316 de persoane.

Nebitov a declatat pentru AP că peste 200 dintre cadavre sunt neidentificate.

"Împuşcăturile în genunchi sugerează că oamenii au fost torturați. Mâinile legate la spate cu bandă adezivă arată că oamenii au fost ținuți (ostatici) mai mult timp și că (ruşii) au încercat să obțină orice tip de informații de la ei... Cadavrele a 1.316 de persoane ucise și torturate au fost găsite în regiunea Kiev. Majoritatea dintre ele, aproximativ 799, sunt oameni care au fost uciși cu arme de foc ...

Pe acelaşi subiect

Până în prezent, nu am identificat aproximativ 213 cadavre. Identificăm cadavre în fiecare zi; uneori, apar corpuri noi. Cât despre cei dispăruți, nu exclud ca pe lista respectivă să fie aceste cadavre, 322 de persoane dispărute, după războiul din regiunea Kiev”, a relatat Nebitov. 

Mormântul comun era situat chiar lângă un șanț săpat pentru un vehicul militar. Aceste descoperiri macabre arată că orașul a devenit unul dintre cele mai importante locuri de investigare a posibilelor crime de război comise în timpul ocupației ruse. 

The New York Times a publicat la finalul lunii mai imagini video și mărturii ale unor civili care arată cum parașutiști militari ruși au executat cel puțin opt bărbați ucraineni în Bucha pe 4 martie. Organizaţia Amnesty International a anunţat pe 10 iunie că strânge dovezi conform cărora trupele ruse au comis crime de război în Ucraina, atunci când au ocupat  zona din apropierea capitalei Kiev în februarie şi martie. 

Un document Amnesty International arată că forţele ruse au comis ''o mulţime de crime de război evidente'' în Bucha, printre care numeroase crime în apropierea intersecţiei străzilor Iablunska şi Vodoprovidna. Amnesty International a precizat că a documentat 22 de cazuri de ucideri ilegale comise, ''dintre care majoritatea au fost ceea ce par a fi execuţii extrajudiciare''. 

''Povestea despre Bucha este o înscenare şi un fals'', a reacţionat săptămâna trecută purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.  Autorităţile ucrainene afirmă că anchetează peste 9.000 de potenţiale crime de război comise de trupele ruse. De asemenea, Curtea Penală Internaţională investighează presupuse crime de război.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » ”Sunt împușcați în cap și genunchi și au mâinile legate”. Cadavrele a șapte civili, găsite într-o nouă groapă comună la Bucha. VIDEO