Antena Meniu Search
x

Sute de mii de americance şi-au cerut drepturile în stradă. La proteste au participat şi celebrităţi de la Hollywood

Sute de mii de femei din Statele Unite au scandat în stradă pentru drepturile lor şi au manifestat împotriva lui Donald Trump.

Vezi și

Sute de mii de femei din Statele Unite au scandat în stradă pentru drepturile lor şi au manifestat împotriva lui Donald Trump. Proteste au avut loc în Washington, New York, Chicago şi alte 250 de oraşe americane. La demonstraţiile din Los Angeles, au participat şi celebrităţi de la Hollywood.

De la New York la Los Angeles, în 250 de oraşe din Statele Unite ale Americii, sute de mii de oameni au militat, în stradă, pentru drepturile femeilor, pentru accesul la serviciile sanitare, dreptul la avort şi au protestat faţă de Donald Trump. Cea mai răsunatoare a fost, de departe, #meetoo, mişcarea împotriva agresiunilor bărbaţilor aflaţi în poziţii de forţă şi a conduitei lor indecente.

Cele mai ample demonstraţii au avut loc în Washington, Philadelphia, Boston şi Denver, bastioane democrate ce au votat împotriva lui Trump în noiembrie 2016. Însă, de departe, cei mai mulţi manifestanţi au ieşit în stradă în Los Angeles: 600 000! În mijlocul lor au fost şi actriţe celebre, ca Natalie Portman sau Scarlett Johansson, care au urcat pe scenă şi au povestit experienţele neplăcute prin care au trecut, la rândul lor.

Natalie Portman, actriţă:

Am înţeles foarte repede, încă de la vârsta de 13 ani, că, dacă m-aş exprima într-un mod indecent, nu m-aş mai simţi în siguranţă, iar bărbaţii s-ar considera îndreptăţiţi să mă trateze ca pe un obiect, spre disconfortul meu uriaş. Aşa că imediat mi-am adaptat comportamentul. Am respins orice rol care avea fie şi o scenă ce implica un sărut şi am vorbit despre alegerea mea, în mod deliberat, în interviuri. 

Scarlett Johansson, actriţă:

Chiar dacă provin dintr-o familie în care conversaţiile despre respectul de sine au constituit o prioritate, simplul fapt că sunt femeie a întors lucrurile împotriva mea, pentru că, de secole, femeile au fost învăţate să fie politicoase, să mulţumească şi să se supună.

Eva Longoria, actriţă: Timpul s-a scurs!  

Iar protestele au continuat în toată lumea. Oamenii au scandat împotriva lui Donald Trump şi a politicilor sale, la un an de la învestirea sa în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Sute de mii de americance şi-au cerut drepturile în stradă. La proteste au participat şi celebrităţi de la Hollywood