Meniu LIVE
Search
x

Controversele din jurul Taiwanului se extind. Compania care produce batoanele Snickers forțată să își ceară scuze după ce a numit insula "țară"

Compania producătoare de dulciuri Mars Wrigley și-a cerut scuze după ce într-o reclamă la batoanele de ciocolată Snickers a fost prezentat Taiwanul drept "ţară". Videoclipul promoţional pentru un eveniment care implică Snickers şi grupul de muzică sud-coreean BTS s-a încheiat cu cuvintele "disponibil doar în următoarele ţări", cu steaguri ale Coreei de Sud, Malaysiei şi Republicii Chinei (Taiwan), notează News.ro.

De Redactia Observator la 06.08.2022, 14:40

Această reclamă, care nu este destinată pieţei chineze continentale, a fost însă văzută de utilizatorii de internet chinezi, declanşând o controversă în social media. "Am luat notă de informaţiile de presă referitoare la un eveniment Snickers care se desfăşoară în anumite părţi ale Asiei. Luăm acest lucru foarte în serios şi ne cerem scuze sincere”, a anunţat compania Mars Wrigley, vineri seară, într-o declaraţie postată pe contul oficial Snickers China de pe reţeaua Weibo.

"Respectăm suveranitatea şi integritatea teritorială a Chinei”, a mai transmis compania.

Snickers China a postat apoi un mesaj suplimentar pe contul său Weibo: "Există o singură China în lume, iar Taiwanul este o parte inalienabilă a teritoriului chinez".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Controversele din jurul Taiwanului se extind. Compania care produce batoanele Snickers forțată să își ceară scuze după ce a numit insula "țară"