Antena Meniu Search
x

Controversele din jurul Taiwanului se extind. Compania care produce batoanele Snickers forțată să își ceară scuze după ce a numit insula "țară"

Compania producătoare de dulciuri Mars Wrigley și-a cerut scuze după ce într-o reclamă la batoanele de ciocolată Snickers a fost prezentat Taiwanul drept "ţară". Videoclipul promoţional pentru un eveniment care implică Snickers şi grupul de muzică sud-coreean BTS s-a încheiat cu cuvintele "disponibil doar în următoarele ţări", cu steaguri ale Coreei de Sud, Malaysiei şi Republicii Chinei (Taiwan), notează News.ro.

de Redactia Observator

la 06.08.2022, 14:40

Compania s-a confruntat cu o reacție dură din partea consumatorilor chinezi
Compania care produce batoanele Snickers și-a cerut scuze că a numit Taiwanul țară. - Profimedia

Această reclamă, care nu este destinată pieţei chineze continentale, a fost însă văzută de utilizatorii de internet chinezi, declanşând o controversă în social media. "Am luat notă de informaţiile de presă referitoare la un eveniment Snickers care se desfăşoară în anumite părţi ale Asiei. Luăm acest lucru foarte în serios şi ne cerem scuze sincere”, a anunţat compania Mars Wrigley, vineri seară, într-o declaraţie postată pe contul oficial Snickers China de pe reţeaua Weibo.

"Respectăm suveranitatea şi integritatea teritorială a Chinei”, a mai transmis compania.

Snickers China a postat apoi un mesaj suplimentar pe contul său Weibo: "Există o singură China în lume, iar Taiwanul este o parte inalienabilă a teritoriului chinez".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Controversele din jurul Taiwanului se extind. Compania care produce batoanele Snickers forțată să își ceară scuze după ce a numit insula "țară"