Antena Meniu Search
x

Adolescent de 17 ani, închisoare pe viaţă, după ce şi-a ucis prietenul bolnav de autism

Un adolescent de 17 ani îşi va petrece viaţa după gratii după ce şi-a înjunghiat cel mai bun prieten, un băiat bolnav de autism, cu un cuţit de bucătărie. Tragedia a avut loc după ce un conflict minor s-a iscat între cei doi.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 20.09.2020, 13:40

Ollie Wells
Ollie, adolecentul ucis chiar de prietenul lui cel mai bun - Facebook/Ollie Wells
  • Tragedia s-a produs în urma unui conflict minor.
  • Echipajele de salvare nu au putut declara decât decesul băiatului.

Trent Hutchinson, în vârstă de 17 ani, l-a înjunghiat în repetate rânduri pe Ollie Wells, în vârstă de 18 ani, în afara casei sale.

Tânărul, care ar fi avut de asemenea o „fascinaţie” pentru cuţite îşi invitase prietenul să doarmă la el, în casa mamei sale, în acea seară, pentru a petrece timp împreună. La un momentdat însă, Ollie ar fi făcut un gest care l-a deranjat teribil Trent, motiv pentru care a sărit imediat la bătaie.

O luptă a izbucnit între ei în interiorul casei din Newhaven, Sussex. Adolescentul bolnav de autism a încercat să scape de furia prietenului său şi a ieşit afară din casă, însă a fost înjunghiat în spate cu un cuţit, de mai multe ori.

S-a prăbuşit fără suflare pe asfalt, fără vreo şansă de a mai fi salvat, în ciuda eforturilor depuse de mama lui Trent şi a paramedicilor pe care femeia i-a apelat de îndată.

„Familiile ambilor adolescenți vor simți fără îndoială această pierdere pentru totdeauna. Oricare ar fi fost conflictul dintre ei în acea noapt... s-ar putea să nu știm niciodată exact de ce criminalul lui Ollie a reacționat într-un mod atât de extrem și violent. Când a fost intervievat, el a spus într-o declarație că a acționat în ideea de a se apăra de fapt şi că nu intenționa să-i facă rău prietenului său. Cu toate acestea, leziunile au arătat clar că aceasta nu era o acțiune defensivă, ci mai degrabă un atac susținut și deliberat. Atât ca ofițer de poliție, cât și ca rezident al oraşului Sussex, sunt fără cuvinte şi îmi doresc să nu mai văd niciodată cum o persoană atât de tânără moare dintr-un astfel de motiv. Folosirea armelor nu este îndeajuns conştientizată. Ne dorim să păstrăm acest oraş în siguranţă, în linişte şi pace” a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Sussex.

Vestea morţii băiatului i-a lăsat fără glas pe toţi cunoscuţii familiei, pe prieteni, colegi şi profesori de şcoală. Nimănui nu îii venea să creadă că adolescentul fusese ucis atât de brutal chiar de cel mai bun prieten al său.

Moartea lui Ollie și felul oribil în care a murit a fost devastator pentru familia noastră, el era cel mai mic frate și era foarte bun şi îl iubeam toţi foarte mult. Era un băiat foarte zâmbitor, fericit, curios și, în ciuda faptului că se confrunta cu provocări din cauza autismului său, era foarte plăcut și avea un mare potențial de a trăi normal, ca toţi ceilalţi. Îi plăceau multe activități, inclusiv călăria, sportul și cântatul la flaut, tobe și chitară. El a fost, de asemenea, un susținător foarte puternic al clubului de fotbal Chelsea.” a declarat un membru al familiei lui Ollie Wells.

Potrivit Daily Mail, Trent Hutchinson, în vârstă de 17 ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru fapta sa. Judecătorii au considerat gestul lipsit de empatie, fiind o acţiune deliberată, nicidecum o greşeală, aşa cum afirmase acesta iniţial.

„Ne dăm seama că această teribilă crimă a avut un impact devastator nu numai asupra noastră, ci și asupra vieții unui alt tânăr și a familiei sale, dar, în cele din urmă, considerăm că rezultatul de astăzi este corect și corect. Nu putem decât să sperăm că, poate într-un fel sau altul să poată veni ceva bun din moartea lui Ollie, o învăţătură, noi nu-l vom uita niciodată. Suntem devastaţi pentru că nu mai este cu noi.” a încheiat un alt membru al familiei victimei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Adolescent de 17 ani, închisoare pe viaţă, după ce şi-a ucis prietenul bolnav de autism