Antena Meniu Search
x

Video Tânără de 27 de ani, accident mortal într-un parc de distracţii din Franţa. A fost aruncată din Roller Bowl, sub ochii îngroziţi ai celorlalţi turişti

Un accident mortal a şocat un mic oraş din Franţa. O femeie de 27 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost aruncată dintr-o atracţie care funcţiona într-un parc de distracţii. În ultimii ani, tragediile de acest fel sunt tot mai răspândite. 

de Redactia Observator

la 22.04.2024, 21:38

Vezi și

Tragedia a avut loc sâmbătă seara, aproape de miezul nopţii, în oraşul Blois. O tânără s-a urcat în atracţia numită Roller Bowl. Construită ca o farfurie rotativă, instalaţia are mai multe cabine care pot găzdui două sau trei persoane. 

Un clip video încărcat pe Youtube cu şase zile înaintea tragediei arată viteza cu care se mişca farfuria şi mişcările bruşte la care sunt supuşi oamenii. O schimbare de direcţie similară a făcut ca femeia de 27 de ani să fie proiectată violent în afara nacelei. Transportată de urgenţă la spital, nu a putut fi salvată de doctori.  

Martorii au povestit că bara de protecţie a cedat în timpul funcţionării. Incidentul este cu atât mai şocant cu cât târgul avea toate avizele necesare. 

Jonathan Dogan, reprezentant primărie Blois: Securitatea atracţiei în sine este verificată printr-un control tehnic periodic, în special frânele, harnaşamentele etc. În ce priveşte această atracţie, a fost controlată în mai 2023 şi a trecut inspecţia fără probleme. 

Cei care s-au urcat în instalaţie au însă altă părere

O tânără povesteşte că a trecut printr-o experienţă traumatizantă în urmă cu doar o săptămână. 

Localnic: Exista un spaţiu între noi şi bară, dar şi între noi, era prea mare pentru trei persoane. Din cauza asta ne-am mişcat mult, a trebuit să o ţin de mână pe sora mea mai mică, să o liniştesc, nu e normal asta la o atracţie. Siguranţa era îndoielnică. Am fi putut fi noi în situaţia asta! 

Familia victimei a depus plângere împotriva proprietarului pentru omor din culpă. Bărbatul a fost arestat preventiv, iar parcul de distracţii a fost închis. 

În august anul trecut, un adolescent de 17 ani a fost ucis, iar o tânără de 19 ani a fost grav rănită într-un alt parc de distracții din Franţa. O atracţie a deviat de la traiectorie în timp ce se deplasa cu peste 100 de kilometri la oră şi cei doi au căzut în gol. În total, trei tineri au murit în Hexagon anul trecut în incidente similare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Tânără de 27 de ani, accident mortal într-un parc de distracţii din Franţa. A fost aruncată din Roller Bowl, sub ochii îngroziţi ai celorlalţi turişti