Antena Meniu Search
x

Tancurile israeliene au intrat în Khan Younis, al doilea oraș ca mărime din Fâșia Gaza

Tancurile israeliene şi-au făcut drum duminică spre centrul oraşului Khan Younis, într-un nou impuls major în inima celui mai important oraş din sudul Fâşiei Gaza, transmite Reuters. Locuitorii au spus că tancurile au ajuns pe drumul principal nord-sud prin mijlocul Khan Younis, după o luptă intensă în timpul nopţii, care a încetinit înaintarea israeliană dinspre est.

de Redactia Observator

la 10.12.2023, 15:06

Soldați israelieni în Fâșia Gaza
Tancurile israeliene şi-au făcut drum duminică spre centrul oraşului Khan Younis - Profimedia

Avioane de război au atacat în zona de la vest de asalt. Aerul bubuia cu zgomotul constant al exploziilor şi coloane groase de fum alb s-au ridicat deasupra oraşului, care adăposteşte sute de mii de civili care au fugit din alte părţi ale enclavei. Dimineaţa devreme, lângă o secţie de poliţie din centrul oraşului, s-a auzit zgomotul constant al focurilor de mitralieră. Străzile de acolo erau pustii, în afară de o bătrână şi o fată călare pe un cărucior cu măgari.

"A fost una dintre cele mai îngrozitoare nopţi, rezistenţa a fost foarte puternică, am auzit împuşcături şi explozii care nu s-au oprit ore întregi", a declarat pentru Reuters un tată a patru copii strămutat din oraşul Gaza şi adăpostit în Khan Younis. El a refuzat să fie identificat de teama represaliilor.

"În Khan Younis, tancurile au ajuns pe strada Jamal Abdel-Nasser, care se află în centrul oraşului. Lunetistii au luat poziţii pe clădirile din zonă", a spus el.

După încetarea armistiţiului, trupele israeliene au înaintat în Fâşia Gaza

Pe acelaşi subiect

Israelul a lansat atacul asupra Khan Younis săptămâna aceasta, după ce un armistiţiu s-a prăbuşit, extinzându-şi războiul la sol în jumătatea de sud a Gazei, într-o nouă fază extinsă a campaniei sale de două luni de a elimina militanţii Hamas.

Organizaţiile internaţionale de ajutor spun că acest lucru i-a lăsat pe cei 2,3 milioane de oameni din enclavă fără adăpost.

Pe locul unei case ale lui Khan Younis, care a fost distrusă de bombardamente peste noapte, rudele morţilor pieptănau molozul buimăciţi. Au târât trupul unui bărbat de vârstă mijlocie, într-un tricou galben, de sub zidărie.

"Ne-am spus rugăciunea de noapte şi ne-am culcat, apoi ne-am trezit şi am găsit casa deasupra noastră. Cine mai trăieşte?!. Forţele de apărare civilă au venit şi au salvat pe cine au putut şi asta este ceea ce a mai rămas. Trei etaje deasupra s-au prăbuşit şi oamenii sunt sub ele. Dumnezeu este salvatorul nostru şi stăpânul treburilor noastre. Mama şi tatăl meu, sora şi fratele meu, toţi verii mei", a spus Ahmed Abdel Wahab.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Tancurile israeliene au intrat în Khan Younis, al doilea oraș ca mărime din Fâșia Gaza