Antena Meniu Search
x

Tancurile Germaniei sunt kaputt. Toate cele 18 vehicule Puma s-au stricat în timpul unui exerciţiu militar

Germania a suspendat achiziţiile noi de tancuri Puma după defecțiuni în masă la vehiculele militare. În timpul unui exercițiu efectuat recent, toate cele 18 vehicule de luptă Puma implicate s-au stricat, relatează Politico.

de Redactia Observator

la 20.12.2022, 11:22

Tancurile Germaniei sunt kaputt. Toate cele 18 vehicule Puma s-au stricat la un exerciţiu militar
Exerciţiu al armatei germane cu tancuri Puma - Profimedia

Poate că este un lucru bun că, până la urmă, Germania a refuzat să trimită tancuri Ucrainei. Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a convocat luni o întâlnire de urgență cu generalii săi pentru a discuta despre ultima criză care a lovit de armata germană: tancurile stricate.

Întâlnirea vine după ce în presă s-a scurs un e-mail al unui comandant superior către șeful forțelor armate ale Bundeswehr (armata germană), în care deplânge starea jalnică a vehiculelor de luptă din divizia sa. "Chiar și cu cele mai bune pregătiri, problema tancurilor a devenit un joc de loterie", i-a scris generalul-maior Ruprecht von Butler șefului său, potrivit unui e-mail citat de ziarul Der Spiegel în weekend.

În timpul unui exercițiu din această lună care viza pregătirea unei brigade de tancuri a Bundeswehr pentru a fi inclusă în forțele de răspuns rapid a NATO, toate cele 18 tancuri moderne s-au defectat, a scris von Butler. Tancurile, cunoscute sub numele de Puma, au suferit o multitudine de defecțiuni, de la probleme electronice până la turele stricate. Soldații au fost chiar nevoiți să abandoneze un tanc după ce cablurile acestuia au luat foc.

Tancurile Puma sunt concepute pentru a muta soldaţii pe câmpul de luptă și sunt echipate cu o varietate de sisteme de arme, inclusiv un tun de 30 mm capabil (cel puțin în teorie) să tragă sute de cartușe pe minut. În urma acestor probleme, Bundeswehr se vede obligată să se bazeze pe precursorul tancurilor Puma, modelul Marder din anii 1970. Ucraina a vrut să cumpere din Germania aceste modele de tancuri, dar Berlinul a refuzat să le vândă.

Pe acelaşi subiect

Principalul tanc de luptă al Germaniei, cunoscut sub numele de Leopard II, a luat parte și el la exercițiile recente și a avut rezultate mult mai bune, a raportat generalul. Cancelarul german Olaf Scholz a blocat şi transferul de tancuri Leopold în Ucraina, spunând că SUA au oprit și ele trimiterea de tancuri de luptă.

Lambrecht a comentat luni după-amiază rezultatele reuniunii de criză. "Până când vehiculul se dovedește că este stabil, nu va exista un al doilea lot. Critica din partea parlamentului este complet justificată". Noile achiziţii de tancuri Puma au fost suspendate pentru moment.

Germania a oprit achiziţia de tancuri Puma după defecțiuni în masă

Bundeswehr va participa la forța de răspuns imediat a NATO folosind tancuri Marder din anii 1970, a confirmat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării. "Săptămâna trecută am deblocat bani în comitet pentru a cumpăra mai multe Puma. Ministrul are dreptate să suspende achiziţia astăzi. Atâta timp cât erorile nu au fost clarificate, nu se vor mai face achiziții", a declarat pentru Politico Marie-Agnes Strack-Zimmermann, președintele comisiei de apărare a Bundestag-ului. Producătorul tancurilor a fost somat să investigheze erorile și să le repare cât mai repede posibil.

Johann Wadephul, vicepreședintele grupului parlamentar CDU/CSU, a deplâns starea armatei germane. "Problemele de la tancurile Puma erau cunoscute de ceva vreme. Cu toate acestea, atât industria, cât și armata au spus în urmă cu peste un an că problemele principale sunt toate rezolvate", a spus el pentru Politico.

Problemele Bundeswehr nu sunt noi. Echipamentul defectuos a făcut armata germană ţinta glumelor în NATO. Guvernul de la Berlin a creat un fond special de 100 de miliarde de euro pentru a moderniza dotările armatei. Săptămâna trecută, ministerul Apărării a semnat primele contracte, inclusiv un acord pentru avioane de vânătoare americane F-35, care însă vor fi livrate peste câţiva ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Tancurile Germaniei sunt kaputt. Toate cele 18 vehicule Puma s-au stricat în timpul unui exerciţiu militar